Pressemeddelelse
18. marts 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smitten steget meget i Vejle de sidste dage

 
 
 
 

Smitten i Vejle er steget meget de sidste dage. I dag til en incidens på 197 med 228 nye smittede inden for den seneste uge (Statens Serum Institut). Så højt har antallet af smittede ikke været siden slutningen af december.

 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens corona-kort viser, at smitten er steget meget, og at smitten især rammer de store tæt befolkede byområder på Nørremarken, Søndermarken og i Vejle Midtby.

For en uge siden var der henholdsvis 28 og 21 nye smittede på Nørremarken og Søndermarken på 7 dage. I den sidste uge har der været 51 og 37 nye smittede.

Dermed har Nørremarken en incidens på 685 og Søndermarken 519. For en uge siden var tallene ellers begyndt at falde.
 

Der er også mange smittede i Vejle Midtby (36), men der bor også mange mennesker, så incidensen er nede på 213. Der er også ved at være mange smittede i Give/Givskud-området, nemlig 17, og det giver en incidens på 199. Også mere tyndtbefolkede områder som Højen og Kollerup ligger højt i incidens, selvom det totale antal smittede ikke er så højt.

 

Corona-ambassadører skal bremse smitten

Den høje smitte betyde øget dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, ligesom der har været møde med boligforeninger, foreninger, det boligsociale arbejde med flere om at tage nye initiativer for at bremse smitten. I dag har borgmesteren også haft et møde med Boligforeningernes formand.

- Nu er vi i gang med at genåbne samfundet, og så skal vi også være klar i Vejle. Derfor er det meget vigtigt, at vi sammen får smitten bragt ned, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

- Det er meget vigtigt for os, at det sker i et tæt samarbejde med boligforeningerne, og at vi inddrager de mange frivillige, foreninger, netværk som f.eks. bydelsmødrene, skoler og dagtilbud og alle de andre tilbud i de store boligområder, som vi har tradition for at arbejde tæt sammen med. Og med stor succes, understreger borgmesteren.

- Det samarbejde skal vi intensivere omkring corona. En af de nye ideer er at udnævne en række corona-ambassadører. Det er borgere, der bor i området, og som skal være en slags eksperter i corona, som de øvrige borgere altid kan spørge til råds. For der er mange indviklede regler for isolation og test, som det kan være svært at finde rundt i, erkender borgmesteren. Her vil det være godt at kunne spørge nogen, man har stor tiltro til.

 

Målrettet smitteopsporing
Vejle Kommune har længe hjulpet Styrelsen for Patientsikkerhed med at opspore smittede, som styrelsen selv har svært ved at komme i kontakt med. Fra og med i dag udvides samarbejdet omkring målrettet smitteopsporing, så Vejle Kommune har mulighed for at gå ud og hjælpe smittede med råd og vejledning om bl.a. isolation og test.
Styrelsen sender også medarbejdere til Vejle for at stemme dørklokker, dele informationsmateriale ud og svare på spørgsmål.

 

Flere testtilbud

Et af de nye tiltag for at få bragt smitten ned er også flere muligheder for at blive testet.
Der er stor interesse for at blive testet i Vejle, og næsten 30.000 er blevet testet den sidste uge. Men der har også været lange køer til teststederne.

Der har især været mange klager fra borgere over den lange ventetid til PCR test i Testcentret på Tysklandsvej. Og PCR test er eneste mulighed for forældre med børn under 12 år og for borgere med symptomer.
 

Nu lover regionen udvidet åbningstid i enkelte teststeder, ligesom borgerne den næste uge får mulighed for at få taget en PCR test uden tidsbestilling i Nørremarkscentret 10. Det åbner på lørdag.

Fredag åbner også et nyt fast testcenter på Vestre Engvej 54 med åbent alle dage.

Se teststeder og tider på www.vejle.dk/coronatest

 

Bemærk vedr. smittetal: Smittetallene omfatter nu også lyntest, dvs. også "falske" positive test, som først trækkes ud af statistikken, når resultatet af PCR test foreligger.

 

 

 

 

Vedhæftede filer

18032021 Coronakort.jpg
18032021 Coronakort.pdf
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Jens Ejner Christensen tlf. 20 16 32 14

Sundhedschef Diana Krogstrup tlf. 21 67 49 60