Pressemeddelelse
23. august 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi ses i naturen

 
 
 
 

Vejle Kommune inviterer til Naturens Dag søndag 9. september i samarbejde med en række frivillige og foreninger.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pak madkurven, tag børnene i hånden, tril cyklen frem og kom ud i naturen. For ninende år i træk inviterer Vejle Kommune til åbent hus derude. Det sker på Naturens Dag søndag 9. september med arrangementer under titlen "Bevægelse i naturen".

 

Vejle Kommunes smukke og særlige natur hyldes igen med en vifte af arrangementer, der som vanligt lægger op til oplevelser for alle aldre - og for alle temperamenter.

 

- Vejle Kommune ønsker fortsat at være kendt for sin enestående natur og kendt som en kommune med de bedste tilbud af friluftsaktiviteter. Det afspejler sig også i de mange frivillige organisationer, som sammen med kommunen hvert år stiller op med arrangementer på Naturens Dag. Dagen er med til at sprede det positive budskab om et aktivt udeliv, og det er dejligt at se, at de frivillige organisationer synes, det er spændende at deltage i arrangementet hvert år. Samtidig bliver det også synligt, hvor vigtigt det er, at vi tager hånd om vores natur, så fremtidige generationer også får gavn af den, påpeger Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget.

 

Sommerfugle og plantefarvning
Igen i år har de frivillige i fællesskab tilrettelagt et mangfoldigt program med hele 15 arrangementer fordelt over en stor del af kommunen.

 

Det har en variation, der spænder fra en rolig vandretur i Give Plantage og en hyggedag i plantefarvernes verden til en oplysende dag med sommerfuglebevægelsen eller en sjov klatretur i skovens træer. Der er rigeligt at vælge imellem for alle. Så grib fat i familie og venner og oplev den fantastiske, smukke og storslåede natur.

 

Fakta

Vejle Kommune afholder Naturens dag i samarbejde med frivillige, foreninger, Grønt Forum, Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

 

Læs mere om de mange oplevelser på programmet i år på www.vejle.dk/naturensdag, hvor der er et oversigtskort og beskrivelser af arrangementerne.

 

Find også arrangementer andre steder i hele Danmark, på www.naturensdag.dk.

 

Der er mere om friluftsfaciliteter i Vejle kommune på www.oplevvejle.dk og www.udeliv.vejle.dk, hvor man også kan booke shelters og meget mere.

 

Fotos fra Naturens Dag tidligere år:

  • Indvielse af sti ved Haraldskær (2017)
  • Genindvielse af naturlegepladsen i Sønderskoven (2015) (nederst tv.)
  • På svampejagt i Jelling Skov (2014) (nederst th.) 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Formand for Natur- og Miljøudvalget Karl Erik Lund, tlf.: 21 54 83 37; e-mail: kaelu@vejle.dk

Koordinator for Naturens dag i Vejle Kommune Dana Laura Cernat, tlf.: 21 34 04 53;

e-mail: dalce@vejle.dk