Pressemeddelelse
22. august 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hverdagsmaterialer får nyt liv i Spinderihallerne

 
 
 
 

Fra den 30. august til den 20. september kan du opleve årets PAP & PAPIR festival i Spinderihallerne i Vejle med en fantastisk udstilling af en lang række kunstnere, der genanvender og forvandler hverdagsmaterialerne til nye former og produkter. I åbningsweekenden er der også et væld af workshops, hvor du selv kan være med til at give de aflagte materialer en overhaling.

 
 
 
 
 
 
 
 

Vi taler ofte om, at vi lever i et mere og mere digitalt og papirløst samfund - men vi forbruger fortsat masser af pap og papir. Emballage, magasiner, bøger, printerpapir og meget mere. Det skaber en masse "left overs", og de kan genbruges! Det er filosofien bag Spinderihallernes PAP & PAPIR festival, der er en del af Trekantområdets Festuge.

 

Vil du prøve kræfter med plantryk, grafiske collager, kinesisk kalligrafi eller noget helt fjerde? Måske du drømmer du om at skabe din egen unikke notesbog, som repræsenterer alt det, du kan lide? Dét og meget mere kan du kaste dig ud i på en af de mange workshops, der finder sted den 31. august og 1. september i Spinderihallerne under årets PAP & PAPIR festival.

 

Sidste år var det papirbåde, i år er det papirfly

Der blev under sidste års festoval slået danmarksrekord i flest foldede papirfly med over 2100 styk! Alle kunne aflevere et eksemplar i Spinderihallerne, og de blev herefter en del af en installation af Bølgen i pap og papir. I år kan du være en aktiv del af festivallen ved at aflevere et foldet papirfly i Spinderihallernes reception - du kan få en af de fortrykte skabeloner hos Spinderihallerne eller i Fabrikanterne, eller du kan genbruge papir, du har derhjemme. Lad din flyver lande i Spinderihallerne senest i midten af september, og den vil blive en del af installationen FLYVER, som er et samarbejde mellem Spinderihallerne og Billund Lufthavn.

 

Du kan finde alle workshops og tilmelde dig dem via Spinderihallernes eventkalender: www.spinderihallerne.dk/events

 

PAP & PAPIR festivallen er støttet af Smurfit Kappa, PAP emballage & display, Papyrus og Billund Lufthavn. Festivallen er en del af Trekantområdets Festuge.

 

FAKTABOKS
 

Åbningstider (gratis adgang hele festivallen):


30. august - 1. september kl. 10-20.

2. september - 20. september kl. 10-17.

 

FAKTABOKS

 

Disse kunstnere udstiller:


HUSK MIT NAVN, Marianne Eriksen Scott Hansen, PAPFAR, Tine Hvolby, Charlotte Virkelyst, Olivia Andrews, Lucy Read, Grafisk Værksted, Anastasia Tsaparoglou, Yufan Wang, Jessica McGrath, Gerd Laugesen, Rasmus Møller, Madstitch, Viktor Robot, REFLESKION, HTX Vejle, VPU Sandagergård, Frisørskolen Hansenberg Kolding, Billund Lufthavn, Ana Catarina Cabral, PAPYRUS.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Pressen er meget velkommen i Spinderihallerne i weekenden 31. august - 1. september i tidsrummet kl. 11-16. Her afholdes der workshops, og udstillingen er åben.


Marit De Julienhort Rosenkilde, projektleder, 60 23 54 32 eller mail mapde@vejle.dk