Pressemeddelelse
14. december 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hurtigt bredbånd til Bjerlev og Hvejsel

 
 
 
 

Ministerium støtter hurtigt bredbånd i Bjerlev, Hvejsel og omegn i Vejle Kommune med 1,728 mio. kroner fra den statslige bredbåndspulje

 
 
 
 

Der er hurtigere bredbånd på vej til lokalsamfundet Bjerlev, Hvejsel og omegn (BHO) i Vejle Kommune. Energi- Forsynings- og Klimaministeriet har offentliggjort, hvem der modtager støtte fra bredbåndspuljen, som i år ekstraordinært består af 100 mio. kroner.

 

Og ministeriet har altså imødekommet en ansøgning fra BHO. Dermed kan de i alt 162 adresser i lokalsamfundet se frem til at få fart på netforbindelsen i løbet af 2018.

 

Den nyhed glæder både ophavskvinden til puljeansøgningen Majbrit Lund Jørgensen fra BHO og formand for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati i Vejle Kommune Niels Clemmensen.

Udvalget har bakket op om projektet fra starten, og Vejle Kommune medfinansierer projektet, der skal give de 162 husstande hurtigere internet.

 

- Hurtige og stabile bredbåndsforbindelser er afgørende for at kunne være en aktiv samfundsborger i dagens Danmark, men det halter som bekendt tit lidt med hastighederne i landdistrikterne. Derfor støtter vi i udvalget naturligvis det gode initiativ fra BHO og evt. andre lignende projekter i fremover, siger udvalgsformand Niels Clemmensen.

 

Ud over midlerne fra staten og kommunen betaler hver enkelt husstand også sin del af udgifterne til at få rullet det hurtige bredbånd ud i BHO.

 

FAKTA
I alt 40 projekter fordelt på 25 kommuner over hele landet har fået del i bredbåndspuljen på de 100 mio. kroner.

 

To andre lokalområder i Vejle Kommune havde også søgt om bidrag fra puljen, men deres ansøgninger blev ikke imødekommet.

 

 

 

.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Formand for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati Niels Clemmensen,
tlf.: 40 13 26 55; e-mail: niecl@vejle.dk

Projektudvikler Lars Kastberg, Vejle Kommune, tlf.: 30 61 05 04; e-mail: lakje@vejle.dk