Vikarbank skal skaffe medarbejdere til ældreområdet og tiltrække fremtidens arbejdskraft

 
 
 
 

Seniors nye digitale vikarbank "VikarBank Senior" skal gøre det nemmere at melde sig som vikar. Derudover skal den motivere flere til at tage en velfærdsuddannelse.

 
 
 
 
Vikar i ældreplejen

Gør som Louise og bliv vikar i ældreplejen.

 
 
 
 

- Som alle andre kommuner mangler vi fast personale og vikarer til ældreområdet, siger velfærdsdirektør Anne Mette Lund om én af årsagerne til, at hun har lavet en digital vikarbank, som skal gøre det nemmere at skrive sig op som vikar.
 

En anden årsag er, at ældreområdet på sigt kommer til at mangle endnu flere hænder. Der bliver flere med behov for hjælp, og de små årgange gør, at der ikke uddannes personale nok til at erstatte det antal, der går på pension i fremtiden.
 

- Derfor er målet med vikarbanken også at give flere mulighed for at snuse til faget, f.eks. unge, der tager et sabbatår, og som så - forhåbentligt - får lyst til at uddanne sig inden for området som social- og sundhedsassistent, sygeplejerske, terapeut mv. siger Anne Mette Lund.


Et livsbekræftende og afvekslende arbejde
Mange forbinder arbejdet med ældre med pleje og praktiske opgaver, siger Anne Mette Lund. Men det er langt mere end det, og det kan et vikarjob også være med til at afdække:

 

- Arbejdet hos os indeholder mange komplekse opgaver, der stiller krav til både kommunikation og indlevelse. Vi arbejder hele tiden på, at alle får mest muligt ud af hverdagen. Det betyder, at alle udfordres til at prøve nye ting, f.eks. arbejder vi meget med velfærdsteknologi. Og så er vi med og helt tæt på, når der grines og glædes - de livsbekræftende stjernestunder, siger Anne Mette Lund.

Hun håber også, at ledige kunne have lyst til at prøve kræfter med faget:

 

- De skal være velkomne, lyder det fra velfærdschefen: - Vigtigst er, at man har den rette indstilling, kan se sig selv på vores område og gerne vil gøre en forskel for andre. Vi sørger for den nødvendige oplæring og opkvalificering, lover hun.

 

Skriv dig op - www.vejle.dk/vikarbanksenior
Interesserede kan tilmelde sig på www.vejle.dk/vikarbanksenior. Her kan man hurtigt og nemt udfylde en formular og vælge med de forskellige plejecentre og hjemmeplejedistrikter. Når lederne på de enkelte arbejdspladser mangler hænder, bruger de vikarbanken. Det er muligt at ønske både korte og langvarige vikariater.

 

Senior har 17 plejecentre og 10 hjemmeplejedistrikter, og de er spredt over hele kommunen.

 

Vejle Kommune har aktuelt problemer med at sikre arbejdskraft og er derfor i gang med en række tiltag, som alle handler om at forbedre fagets image og blive bedre til at rekruttere medarbejdere og fastholde de nuværende. Økonomiudvalget bevilligede derfor også i august 2021 3,6 mio. kr. til en pulje til en særlig indsats for rekruttering og fastholdelse, især med fokus på sygeplejersker, SOSU-assistenter og socialpædagoger.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Velfærdsdirektør i Vejle Kommune, Anne Mette Lund, tlf. 76 81 60 00.