Nøglerne til generationsfællesskabet på Kong Gauers Gård er endelig i hus

 
 
 
 

I går var ikke bare en hvilken som helst mandag. Det var den mandag, hvor to meget glade centerledere fra Vejle Kommune fik nøglerne til Danmarks første fuldt integrerede plejecenter og daginstitution på Kong Gauers Gård, der inden for de næste tre uger kommer til at danne rammen om et helt unikt generationsfællesskab.

 
 
 
 
Nøglebillede til PM, FB, LI.jpg

Ketty Christiansen fra Sweco overdrager nøglerne til de to glade centerledere for daginstitutionen og plejecentret.

 
 
 
 

Nu varer det ikke længe, inden der kommer liv i de flotte nye rammer på Kong Gauers Gård i Gauerslund mellem Børkop og Brejning. Nøglerne til byggeriet blev i går overdraget til de to centerledere Mette-Lise Larsen og Susanne Egelund Jensen, der nu skal have de sidste detaljer på plads, inden de første beboere flytter ind på plejecentret fra den 11. september og et par dage frem. Ugen efter følger børnene i daginstitutionen, og så går det løs i de flotte fællesfaciliteter i hjertet af Kong Gauers Gård.
 

-        Vi har glædet os til denne dag i rigtig lang tid. Nu skal vi endelig i gang med at indrette fællesrummene i centerbygningen og faciliteterne til de forskellige personalegrupper, så det hele står klar, når de første beboere flytter ind om to uger, fortæller en glad plejecenterleder på Kong Gauers Gård Susanne Egelund Jensen.

 

Børnene i de store og små stuer følger, så snart beboerne i plejecentrets tre boenheder er godt på plads, og så skal det blive spændende at se, hvordan de mange gode tanker og visioner for Kong Gauers Gård folder sig ud.


-        Vi har gjort os rigtig mange tanker, og vi har enormt store forventninger til det nye generationsfællesskab, vi skal til at skabe herude. Lige nu er vi vist mest af alt meget spændte på, hvordan børnene og beboerne finder sammen, når først vi slår dørene op, fortæller leder af daginstitutionen på Kong Gauers Gård Mette-Lise Larsen.

 

Det er ikke kun børnene i daginstitutionen og beboerne på plejecentret, der får glæde af de flotte faciliteter på Kong Gauers Gård. Stedet kommer også til at rumme en sygeplejeklinik, et hjemmeplejedistrikt, et træningsrum og et aktivitetscenter, hvor lokalbefolkningen også kommer til at spille en aktiv rolle.


Om Kong Gauers Gård

Byggeriet af Kong Gauers Gård har været i gang siden 2021. Stedet har både inden- og udendørs faciliteter, man ikke finder på alle plejecentre, som f.eks. bodega, motorik- og danserum, velværesalon, sprogrum og sanserum. Udendørs er der blandt meget andet orangeri, sansehave, klimasø, mooncarbaner og legepladser til børnene.

 

Daginstitutionen består af fire grupper til de mindste børn og tre grupper til de største børn. Plejecenteret rummer 76 boliger og tre aflastningspladser fordelt på tre boenheder. Alle cirka 50 beboere fra plejecentrene Smidstrupparken og Atriumhaven, der nu skal lukke, flytter med. I starten af oktober flytter flere beboere ind fra ventelisten, så pladserne fyldes stille og roligt op.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Mette-Lise Larsen, leder af daginstitutionen på Kong Gauers Gård, mella@vejle.dk, 23 49 19 69
Susanne Egelund Jensen, leder plejecenteret på Kong Gauers Gård, sueje@vejle.dk, 30 61 65 18