Pressemeddelelse
2. september 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Rare Olympiske Lege afvikles – i en corona-venlig version

 
 
 
 

De "rigtige" olympiske lege og andre store sportsbegivenheder bliver aflyst på stribe pga. corona, men ikke De Rare Olympiske Lege for mennesker med udviklingshandicaps. Dette arrangement løber som planlagt af stablen den 11. september i hele kommunen.

 
 
 
 
Jesper Ib Nielsen er klar til De Rare Olympiske Lege

Jesper Ib Nielsen er klar til De Rare Olympiske Lege

 
 
 
 

- Det er det geniale ved vores lege. De kan afvikles, fordi de netop kan tilpasses og målrettes særlige målgrupper og forhold, fortæller OL-arrangør og sundhedskonsulent Lars Ulrik: - Ud over masser af sprit, informationsskilte og ekstra sundhedspersonale, der hjælper deltagerne med at holde afstand, deler vi f.eks. Vejle Atletikstadion op i to ved at dele banen på midten, så der er plads til maks. 100 deltagere på hver banehalvdel.

Plads til alle
De Rare Olympiske Lege er for alle Vejles borgere med diagnoser som f.eks. udviklingshæmning, ADHD og autisme. Lars Ulrik forventer, at flere end 200 deltager i dette års lege, hvilket er næsten en fordobling fra sidste års lege, som var de første af slagsen. Der vil være aktiviteter rundt på kommunens mange bosteder, så de borgere, der ikke magter at være sammen med for mange mennesker på én gang eller helst ville være, hvor de kender omgivelserne, også kan dyste i de olympiske lege.
 

- Og det er det særlige ved de olympiske lege - i den rare version, forklarer Lars Ulrik: - Vi vender tingene lidt på hovedet ved at rykke aktiviteterne tættere på borgerne, så flest mulige kan være med. På Vejle Atletikstadion er der aktiviteter for dem, der bor i eget hjem, men som får pædagogisk støtte, er i beskyttet beskæftigelse eller kommer i værestederne. Men fælles for alle aktiviteter er, at de henvender sig til deltagerne på deres præmisser, forklarer Lars Ulrik.


På grund af corona vil der ikke være adgang for publikum på bostedernes arenaer. Og på Vejle Atletikstadion er der lavet et særligt område til publikum. Her er man meget velkommen til at komme og heppe på deltagerne.


Træningen er i fuld gang
- De har været i gang med træningen længe og vil gerne vise, hvad de kan, fortæller Lars Ulrik og tilføjer:

- Målet med legene er først og fremmest at fremme borgernes sundhed og motivere dem til at sætte sig mål. Guleroden er deltagelsen i De Rare Olympiske Lege med udlevering af medajler og pokaler. Som en del af forberedelserne til legene har vi lavet træningsværktøjer, som personalet kan bruge i det pædagogiske arbejde med de borgere, der skal deltage.
 

En af dem, som har været i fuld gang med træningen længe, er Jesper Ib Nielsen. Han er forsvarende mester i både længdespring og højdespring, og han vil rigtig gerne forsvare de to titler i år. Og så håber han rigtig meget på, at den store vandrepokal, som går til det mest vindende bosted eller værested, kommer med hjem til Papirfabrikken, som han repræsenterer:


- Vi er stærkere end sidste år. Vi har trænet hårdt, og hvis vi holder sammen på dagen, får vi også pokalen, lyder det sejrsikkert fra Jesper Ib Nielsen.

----------

De Rare Olympiske Lege (ROL)

ROL finder sted den 11. september fra kl. 10-12. Legene er for alle Vejles borgere med diagnoser som for eksempel udviklingshæmning, ADHD og autisme. Det første ROL blev afholdt i 2019.

 

På kommunens forskellige bosteder vil der dagen lang være aktiviteter og konkurrencer, som henvender sig til deltagerne på deres præmisser. Det kan være gang, løb, roe- og buksebenskast, kartoffelræs, boccia, eller hvad det enkelte bosted finder passende for deres beboere. På Vejle Atletikstadion vil der blandt andet være racerunning, den skæve seks-kamp, boccia, fodboldgolf mv.

 

Inden legene går i gang, vil den olympiske ild blive tændt på stadion klokken 9.45, hvor borgmester Jens Ejner Christensen også byder velkommen og åbner legene.

-------------


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Lars Ulrik, sundhedskonsulent, tlf. 23 22 90 33 / hjemmeside: www.rol.vejle.dk


Pressen er velkommen til at deltage. Hvis man ønsker at dække aktiviteterne på et af bostederne i sit lokalområde, så kontakt bostedet direkte. Bosteder, som deltager:
 

·         Væksthuset/Karriereværkstedet, Thyregod, tlf. 76 81 84 80 (deltager på Vejle Atletikstadion)

·         Udviklingscenter Skansebakken, Brejning, tlf. 76 81 94 70

·         Postens Vej/Bakkevænget, Brejning, tlf. 75 86 25 87

·         De 2 Gårde, Brejning/Børkop, tlf. 76 81 94 00

·         Papirfabrikken, Vejle, tlf. 76 81 92 35 (deltager på Vejle Atletikstadion)