Pressemeddelelse
25. oktober 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Er du nogensinde i tvivl som forælder til et skolebarn?
Så deltag i forældreaften!

 
 
 
 

Vejle Politi og Vejle Kommune inviterer til gratis forældreforedrag 14. november i Bygningen i Vejle. Her vil to spændende foredragsholdere gøre forældrene klogere på moderne forældreskab og en teenagers hjerne!

 
 
 
 
 
 
 
 

Må mit barn spille ipad og hvor længe? Har mit barn venner - og de rigtige venner? Hvordan hjælper jeg mit barn, som lige er begyndt i skole? Hvordan opdrager vi en teenager? Hvordan er jeg den bedste forælder, og hvordan gør andre?

Det er nogle af de spørgsmål, som forældre med børn i skolealderen ofte stiller sig selv og hinanden. Nu får de chancen for at få svar på nogle af deres mange spørgsmål. Alle forældre i Vejle Kommune med skolebørn i 0.-10. klasse er inviteret, når Vejle Politi og Vejle Kommune holder forældreaften i Bygningen.

Denne aften har forældrene chancen for at møde to fantastisk dygtige oplægsholdere, nemlig Rikke Yde Thordrup og Anne Dorthe Hasholt. De vil med både høj faglighed og humor fortælle om barnets hjernes udvikling, og hvad det kræver af forældrene.
 

Moderne forældreskab - gå kærligt foran
Rikke Yde Thordrup, der er psykolog, vil fortælle om "Moderne forældreskab - gå kærligt foran". I oplægget fortæller Rykke Yde, hvordan hun selv som markant forælder er i risiko for at udvikle børn, der larmer og bidrager til mistrivsel i klassen.

Hun kommer bl.a. ind på, hvem der har ansvaret for mistrivsel i klassen, og hvad de fagprofessionelle og forældrene sammen kan gøre for at bringe det enkelte barn i balance og klassen ind i en positiv udvikling og trivsel.
 

Bliv klogere på en teenagers hjerne
Anne Dorthe Hasholt, der også er psykolog, fortæller bl.a. om, hvad der sker i en teenagers hjerne, og hvorfor en teenager ikke kan tåle at være "alene hjemme" mentalt.

Hun kommer ind på, hvad det er for evner, en teenager er i gang med at udvikle, og hvorfor teenagere tror, de er udødelige og svinger helt vildt følelsesmæssigt, bliver uansvarlige, ukoncentrerede, roder helt vildt og virker som om, de ikke er tilstede. Hun giver også et bud på, hvad det kræver at være forældre til en teenager.

Forældreaftenen foregår 14. november i Bygningen, Ved Anlægget 14B i Vejle, og varer fra kl. 19-22. Forældre, der ønsker at deltage, skal tilmelde sig til anmli@vejle.dk med navn og antal deltagere senest 5. november. Der kan max være 300 forældre, så det er først til mølle.....

 

 

 

Vedhæftede filer

Invitation forældreaften.pdf
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

SSP leder, Helle Brynaa, mobilnr.: 29 60 90 02