Pressemeddelelse
14. marts 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oplev Nordens største festival for dokumentarfilm

 
 
 
 

Nordens største festival for dokumentarfilm rykker i år fra Vejle Bibliotek til Xeneriet i Spinderihallerne. Festivalen tager os til Grønland og Vollsmose.    

 
https://www.facebook.com/events/2228386030747269/

Qasim Ahmed er specialist i skarpe afrofrisurer. Hovedpersonen i den nye dokumentarfilm Qs Barbershop indgyder værdighed og inspiration for flere af Vollsmoses unge beboere.

 
 
 
 

Xeneriet lægger lærred og lyd til årets udgave af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i Vejle. Dermed bliver der plads til dobbelt så mange tilskuere til de to film, som åbner døren til to vidt forskellige mindretals-kulturer i vort dronningerige.

To aftener i slutningen af marts, onsdag den 27. og torsdag den 28., får flere dermed muligheden for at opleve tankevækkende dokumentarfilm, når den 16 år gamle filmfestival CPH:DOX kommer til Vejle.

 

Onsdagens film giver et unikt kig ind i "Q's Barbershop". Filmtitlen er også navnet på en barbersalon i Danmarks største sociale boligbyggeri, Vollsmose i Odense. Barbershoppen et populært hænge-ud sted for kvarterets unge somaliere. Salonens ejer, frisøren Qasim, stammer selv fra Somalia.

Biografgæsten får lov til at være en flue på væggen hos Qasim, der er nærmest blevet en institution. De unge fyre har stor respekt for ham, fordi han er den bedste frisør.

"Vi synes, at det er en positiv historie om integration, og så er det en meget original og fantastisk beretning," fortæller kulturkonsulent Thomas Schiødt, Vejle Kommune. Han har sammen med kolleger fra Spinderihallerne, Vejle Bibliotekerne og Filmforbindelsen har udvalgt filmene.

Efter filmen kan du møde Qasim og hans faste kunde Razi til en talk modereret af journalist Helge Rahbek. 

 

Torsdag aften går turen til Grønland med filmen "Håbets Ø". Her bliver seeren ikke blot taget med på en tur til Grønlands enestående landskaber, men også til et hjem og en familieskæbne på verdens største ø. "Håbets Ø" fortæller historien om en ung pige, hvis familie oplever store problemer med alkohol, men også får taget hånd om deres misbrug.

"Det er en skildring af Grønland og en fortælling om håb. Den har nogle vanvittigt flotte billeder af Grønlands natur, og så er emnet bare evigt relevant," forsikrer Thomas Schiødt.

 

Det lokale grønlandske kor, Vejle Mi Erinaq, vil synge før "Håbets Ø", og efterfølgende kan gæsterne møde instruktør Sturla Pilskog, der vil berette om arbejdet med filmen.

 

Begge film vises i Xeneriet klokken 19, og begge aftener åbner dørene en halv time før, så tilskuerne i bedste biografstil kan nå at forsyne sig med popcorn og drikkevarer.

 

CPH:DOX, Spinderihallerne, Spinderigade 11G - Xeneriet.

"Q's Barbershop", onsdag den 27. marts kl. 19. Billetpris 60 kr.

"Håbets Ø", torsdag den 28. marts kl. 19. Billetpris 60 kr.

 

Billetter kan bestilles på Place2Book. Billet til begge forestillinger koster 100 kr, og unge under 25 år og studerende kan købe billet til halv pris.

Følg CPH:DOX i Vejle på facebook.

 

Vedhæftede filer

Qasim Ahmed er specialist i skarpe afrofrisurer. Hovedpersonen i den nye dokumentarfilm Qs Barbershop indgyder værdighed og inspiration for flere af Vollsmoses unge beboere..jpg
Med dokumentarfilmen Håbets Ø CPH.DOX bringer seeren tæt på Grønlands mennesker og de barske vilkår den storslåede natur giver menneskene..tif
 
 
 
 
Kontaktinformation

Kontakt: Kulturkonsulent Thomas Schiødt, mobil: 27 26 19 17, mail: thsch@vejle.dk.