Pressemeddelelse
26. august 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BIBLIOTEKETS KURSUSPROGRAM BYDER  PÅ HJÆLP TIL DET DIGITALE OG TIL STUDIET

 
 
 
 

Kursussæson er undervejs på Vejle Bibliotek, og de kommende måneder kan du både få hjælp til det digitale og til dit studie.

 
 
 
 

Som noget nyt byder biblioteket dette efterår på to studiecaféer, hvor studerende på alle niveauer kan få hjælp til lektier og opgaveskrivning.

 
 
 
 

Bibliotekets kursussæson blev allerede skudt i gang i den 15. august med den første udgave af "Åbent IT-værksted", som dog i her i efteråret har skiftet navn til "Spørg om IT". Som sædvanlig kan du hver torsdag helt frem til slutningen af december kigge forbi DIGIzonen i bibliotekets forhal mellem kl. 10 og 12 med din bærbar, tablet eller smartphone og få hjælp til hverdagens små IT-problemer.

 

Hjælp til opgaven

To gang i løbet af efteråret kan du nu som noget nyt kigge forbi bibliotekets studiecafé og få hjælp og støtte til lektier, opgaver og forberedelse af dine mundtlige og skriftlige eksamener og afgangsprøver. Alle, som har brug for lidt hjælp til det studierelaterede, er velkomne - både børn, unge og voksne. Studiecaféerne er til både folkeskoleelever, VUC-studerende, studerende på gymnasiet / HF og studerende ved andre uddannelsesinstitutioner.

 

Lidt i samme boldgade kan du også blive klogere på søgning med Google Scholar. Google Scholar er den videnskabelige indgang til Google, der gør det nemmere at søge bredt efter videnskabelig litteratur. Her kan du på ét sted søge efter rapporter, artikler og bøger og i kilder fra forskningsinstitutioner, universiteter, organisationer og foreninger og få et langt bedre og mere overskueligt søgeresultat, end hvis du søger i den "almindelige" Google.

 

Din digitale hverdag

I løbet er efteråret er der også fokus på bibliotekets mange digitale muligheder med kurserne Læs og lyt digitalt og Dit digitale bibliotek. Her bliver du introduceret til bibliotekernes forskellige digitale bog- og lydbogstilbud samt andre nyttige digitale tilbud som sprogkurser, aviser og en række spændende informationsdatabaser.

 

Lige som i foråret byder biblioteket også på drop in kurset Newspapers and Magazines - and Coffee, hvor både dansk- og engelsksprogede kan få hjælp til at komme i gang med at bruge bibliotekets digitale tjenester til at læse alverdens internationale aviser og magasiner. Du kan bare kigge forbi og høre om mulighederne over en kop kaffe.

 

Du kan også få en introduktion til NemID og Digital Post, høre om FN's verdensmål og finde ud af, hvordan du selv kan bidrage til en mere bæredygtig udvikling og dagligdag eller, hvis du er af den kreative slags, blive lidt klogere på, hvordan du kan finde digital inspiration til din syning.

 

Du kan læse meget mere om alle forårets kurser og tilmelde dig på vejlebib.dk. Har du ikke mulighed for at tilmelde dig via hjemmesiden, er du også velkommen til at ringe på 76 81 32 00.

 
 
 

Vedhæftede filer

Kurser1
tablet_avis_COLOURBOX10929069.jpg
tablet_bogreol_COLOURBOX3004677.jpg
par_tablet_høretelefoner_COLOURBOX25470123.jpg
Nemid2019_1.jpg
 
 
 
 

For yderligere oplysninger kontakt:

Bibliotekar Kalle Nielsen, Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle
Tlf.: 23 43 31 97. E-mail: kalln@vejlebib.dk.

 
 
 
 
 
 

Vejle Bibliotekerne - Willy Sørensens Plads 1 - 7100 Vejle - tlf 7681 3200 - vejlebib@vejlebib.dk