Storparcel på Nørremarken solgt: Nye boliger og grønne områder med aktiviteter og dyr på vej

 
 
 
 

Salget sker som led i realiseringen af Udviklingsplanen for Finlandsparken, og skal resultere i opførelsen af mere end 90 nye boliger og grønne områder til leg, fordybelse og plads til dyr.

 
 
 
 
Byg&Leg.jpg
 
 
 
 

Vejle Byråd har onsdag aften godkendt salget af en storparcel på cirka 17.730 kvadratmeter ved Moldevej på Nørremarken.

 

Salget, der er sket efter kriterier om pris og projekt, gennemføres som led i realiseringen af Udviklingsplanen for Finlandsparken, og er første store skridt på vejen i den fysiske udvikling af området, der skal resultere i en bedre integration og et lokalsamfund i balance.

 

Forud for byrådets beslutning var der indkommet flere købstilbud med tilhørende skitseprojekter. Projektet, der endte med at vinde udbuddet, består af mere end 90 boliger, fordelt på forskellige typer bebyggelse. Nærmere oplysninger om det vindende projekt og køber kan endnu ikke offentliggøres, da handlen er betinget af vedtagelse af en ny lokalplan.

 

Med salget har Vejle Kommune hermed skaffet finansiering til at kunne etablere nye grønne arealer til aktiviteter og dyr i området. Bl.a. skal der være fritgående geder, høns og kaniner og området vil også rumme svævebane, trampoliner og andre aktiviteter, der inviterer til leg, fordybelse og bevægelse.

 

Borgmester: Dialog og inddragelse har været vigtig
Borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen, hilser salget af området til udvikleren velkommen:

 

- Det er meget positivt, at flere udviklere har lyst til at investere i udviklingen af Nørremarken. Med salget af dette område tager vi nu første store fysiske skridt på vejen mod at udvikle området til en endnu bedre bydel i social balance, siger borgmesteren, der lægger vægt på, at kommunen har inddraget lokale ønsker i udviklingsprocessen:

 

- Vi ved godt, at mange beboere har holdt meget af at bruge de grønne områder ved det tidligere Byg og Leg. Derfor har vi også prioriteret at finde løsninger og have en tæt dialog med områdets aktører, foreninger, institutioner, skoler og børn og unge i forberedelsesfasen. I denne proces har der været et klart ønske om, at der fortsat skal være dyr i området, og det arbejdes der derfor også videre med, forklarer borgmesteren.

 

Daginstitution bliver nabo til geder
Med salget af området på plads kan anlægsarbejdet for de nye grønne arealer kaldet 'Toppen af Nørremarken' gå i gang. Det vil det gøre i løbet af januar næste år, hvor kommunen hen over foråret vil etablere en mark til geder, der inkluderer en jordforhøjning og midlertidige staldforhold. Herefter sættes en flok geder på græs. I første omgang skal dyrene være der i en prøveperiode, men planen er at gøre det til en permanent løsning.

 

For den integrerede institution Trip Trap betyder det, at man bliver umiddelbar nabo til Toppen af Nørremarken. Det betyder blandt andet, at institutionen får sin egen låge ind til dyrene og på den måde kan man brug arealet som en del af intuitionens dagligdag.

 

Det er Vejle Kommunes Børne- og ungeforvaltning, der, i samarbejde med frivillige, står for driften af aktiviteterne på Toppen af Nørremarken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Ejner Christensen, borgmester, tlf. 2016 3214

Kirsten Sørensen, specialkonsulent, Juridisk Kontor, tlf. 2134 6284, ksore@vejle.dk