Pressemeddelelse
7. maj 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Høring om stormflodsbeskyttelse hopper på den digitale bølge

 
 
 
 

Kom og sæt dit aftryk på Vejles udvikling. Vejle Kommune sendte 21. februar en stormflodsstrategi i høring frem til 1. september, som du kan deltage i - på trods af COVID19 - det kræver blot en computer eller tablet, der kobler dig op på den demokratiske stormflodsproces på bylab.dk.

 
 
 
 
 
 
 
 

Der er ingen tvivl om, at COVID19-krisen har ændret vores hverdag. Det gælder imidlertid ikke den demokratiske proces, hvis du spørger Vejle Kommune. Tværtimod skal vejlenserne stadig kunne deltage i udviklingen af en stormflodsstrategi for, hvordan Vejle bedst beskyttes mod stigende vandstande i havet.

 

Det er hér, at bylab.vejle.dk kommer ind i billedet. Vejle Kommune satser lige nu på en digital høringsproces, så borgerne stadig kan give deres mening til kende, også selvom almindelige borgermøder er sat på standby for nu. Den udvikling byder stadsarkitekt i Vejle Kommune Lisbet Wolter velkommen:

 

Går ikke på kompromis med dialog

- COVID19-krisen har krævet en digital nytænkning. Vi vil ikke gå på kompromis med, at borgerne skal have mulighed for at byde ind på stormflodsstrategien, for det er en strategi, der kommer til at definere, hvordan vi bevarer og beskytter Vejle by i mange generationer fremover. Derfor skal vi sikre, at vejlenserne fortsat kan deltage, men på en sikker måde under de nuværende omstændigheder.

 

Hun understreger samtidig, at inddragelsen af borgere i høringsprocessen skal skabe en fælles forståelse for stormflod og et fælles billede af stormflodsbeskyttelse. Den ambition gør også, at bylab.vejle.dk og processen udvikles løbende, så flest muligt kan komme med på stormflodsrejsen. Nu digitalt, men senere i 2020 også i Vejle by.

 

Vand, natur og kunst forenes i høring

Særligt for stormflodsstrategien er, at den forener vand, natur og kunst. De elementer findes også i processen, som bygger på tanken om, at Vejle er en fjordby - en by med en vandtæt identitet.

 

Derfor er det helt naturligt, at der er brug for vejlensernes bud på det gode møde med vandet. Der vil i den forbindelse også blive mulighed for at stille spørgsmål og dele sine bekymringer fysisk ved såkaldte walk-n-talks, som finder sted fra maj-juni. Der satses på, at max. 10 personer kan mødes, gå og diskutere stormflodsstrategien. Naturligvis med afstand og hensyn efter de gældende retningslinjer.

 

Walk-n-talks

- Lige nu fokuserer vi på de digitale muligheder, så borgerne kan logge på bylab.vejle.dk og deltage i debatten hjemmefra. Men vi håber også, at fysisk deltagelse kan lade sig gøre på sigt. Her vil vi med walk-n-talks stræbe efter, at borgerne får nye perspektiver - både fra naturen og stormflodstruslen, siger Lisbet Wolters.

 

Alle er velkomne på bylab.vejle.dk, der er en platform med fokus på byudvikling og borgere. Herinde kan man desuden få overblik over walk-n-talks, et pop up bylaboratorium ved Havnepladsen og et kunstprojekt, som involverer vejlenserne aktivt. Alt det vil foregå fra sommeren og frem til 1. september.

 

Fakta:

Læs mere på https://vejle.citizenlab.co/da-DK/projects/fjordbyen-participate/process, hvor du også kan følge andre udviklingsplaner i Vejle kommune.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Lisbet Wolters, stadsarkitekt i Vejle Kommune, tlf.: 20 22 94 68