Se isfugle, havørne og bækørreder på ny vandrerute

 
 
 
 

Ny bynær dagsvandrerute "Højen og Mølholm Ådale" indvies torsdag den 21. december kl. 16 i Sønderskoven. Vi byder på både gløgg, æbleskiver og skumfiduser over bål - og du og din familie er inviteret.

 
 
 
 
Højen og Mølholm Ådale fotokavalkade.png

På vandreruten, hvor naturen møder byen, kan du blandt andet være heldig at opleve odder, havørn, havørred, grævling, majgøgeurt, vandstær, strømfødt døgnflue, isfugl, bækørred, rådyr og sortspætte.

 
 
 
 

Vores nye vandrerute er julegaven, der bliver ved at give. Ruten er præcis 19,3 km lang og byder på bl.a. isfugle, bækørreder og havørne.

 

Torsdag den 21. december kl. 16-17.30 indvier vi vores nye dagsvandrerute "Højen og Mølholm Ådale" ved skovlegepladsen i Sønderskoven. Vi byder på både gløgg og æbleskiver og bål, fakler og julemusik, og mens vi fortæller om rutens spændende historier og oplevelser, kan dine børn hygge med at lave skumfidus over bål.

 

En tidlig julegave

- Når vi indvier vandreruten her lige før jul, så er det, fordi vi gerne vil have jer ud og bruge den i juledagene. Vi kan kalde den en lidt tidlig julegave til alle jer, der i juledagene får trang til frisk luft og til at vandre lidt julesul af. Vi ved af erfaring, at dagsvandreruter er yderst populære. De passer nemlig til en god, lang tur sammen med familien eller vennerne, siger Søren Peschardt, formand for Klima-, Natur- og Miljøudvalget.

 

Ruten er i alt 19,3 km lang, og undervejs har du mulighed for en rig variation af naturoplevelser. Bl.a. kan du opleve isfuglens verden, de smukke bækørreders rislende vandløb, se hvor Danmarks mest sjældne vandløbsinsekt lever, plukke smagfulde ramsløg til foråret, besøge havørnens rige og se de sjældne gøgeurters vilde overdrev. Du kan på din vej også besøge vores nye bæredygtige bydel Ny Rosborg, som er i sin spæde vorden, men lige nu gør sig klar til at tage imod ca. 25.000 gymnaster til DGI Landsstævne 2025.

 

Gode faciliteter undervejs

Ruten "Højen og Mølholm Ådale" ligger tæt på byen, og der er gode parkeringspladser at finde langs ruten, ligesom der undervejs er toiletforhold og vand, så du kan fylde drikkedunken op.

 

Vi indvier ruten torsdag den 21. december kl. 16-17.30 ved skovlegepladsen i Sønderdalen, Søndermarksvej 119 i Vejle. Alle er velkomne, og vi byder på gløgg og æbleskiver og skumfiduser over åben ild.

 

Fakta om ruten:

  • Du går primært på grusstier, samt fortov og asfalt i byen.
  • Turen går igennem Højen Ådal, Mølholm Ådal, Sønderskoven, Vejle by og ådal, Knabberup og Kongens Kær.
  • Først i det nye år har vi en vandretursfolder klar for den nye rute. Den kan hentes gratis hos Økolariet, Visit Vejle og Vejle Bibliotekerne.
  • I mellemtiden kan du finde mere om vandreruter, friluftsfaciliteter og oplevelser i Vejle Kommune på www.udeliv.vejle.dk. Her kan du også finde ruten digitalt og følge dig selv og din position ude på ruten.
  • Vejle Kommune byder på mere end 800 km afmærkede vandreruter og hører til i toppen af Danmarks bedste friluftskommuner.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Søren Peschardt, formand for Klima-, Natur- og Miljøudvalget, tlf.: 24 42 58 87

Klaus Enevoldsen, afdelingsleder Natur & Udeliv, tlf.: 20 43 51 30