Mangel på hænder kan i værste fald gå ud over ældreplejen henover jul og nytår

 
 
 
 

Sygemeldinger som følge af den fortsat stigende coronasmitte og rekrutteringsudfordringer kan få konsekvenser for plejen henover jul og nytår.

 
 
 
 
AML.jpg

Velfærdsdirektør Anne Mette Lund

 
 
 
 

Vejle Kommune kommer ikke til at skære i serviceniveauet, men kan komme i en situation, hvor kommunen kan blive nødt til at prioritere i opgaverne på de kommunale plejecentre og i hjemmeplejen.

- Vejle Kommune har ligesom alle andre kommuner store rekrutteringsudfordringer - særligt på SOSU- og sygeplejeområdet. Og hvis coronasmitten fortsætter med at stige, vil det betyde flere sygemeldinger. Vi har kvalitetsstandarder, men der kan være dage, hvor der er nogle opgaver, som vi ikke når, siger velfærdsdirektør Anne Mette Lund.

 

- Sygeplejen kommer vi ikke til at gå på kompromis med. Men vi kan komme til at skære klippekortsordningen og noget af rengøringen fra. Det kan også blive nødvendigt at aflyse afløsning i hjemmet, hvor hensigten er at afløse pårørende, der fx bor sammen med en ægtefælle med omfattende brug for pleje, siger hun.

 

Velfærdsdirektøren fortæller, at seniorområdet har gjort alt for at sikre serviceniveauet for borgerne i perioden og udarbejdet planer, som sættes i værk alt afhængig af, hvordan situationen udvikler sig.

 

- Vi følger situationen dagligt og tager udgangspunkt i den aktuelle situation, ligesom vi også kommer til at tage afsæt i den enkelte borgers situation, siger Anne Mette Lund.

 

- Jeg er selvfølgelig ked af, at det kan blive nødvendigt at tage sådanne skridt. Men vi er lige nu i en situation, hvor vi bare ikke har alle de medarbejdere, der skal til, for at løse opgaverne. Derfor kan det henover jul og nytår blive nødvendigt at prioritere, at den pleje, som er vigtig for borgernes sundhed og helbred, bliver udført på en sikker og forsvarlig måde.

 

- Derfor beder vi om, at man bærer over med os. Og hvis man er pårørende eller nær ven med en ældre, der får hjælp, så må man gerne holde ekstra øje med de svage borgere.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Velfærdsdirektør Anne Mette Lund, telefon 76 81 60 00.