Pressemeddelelse
28. april 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OPDATERET VERSION: Hjælp os med at holde naturen ren

 
 
 
 

Vejle Kommune stiller gribetænger og affaldsposer til rådighed for borgere, der på deres tur i naturen har lyst til at hjælpe med at samle affald og holde naturen ren.

 
 
 
 

Syv forskellige steder i Vejle kommune er der opstillet skraldespande med tænger og poser til fri afbenyttelse, hvis du har lyst til at hjælpe med at holde naturen ren. Husk dog at spritte af før brug - eller brug handsker.

 
 
 
 

I den netop forgangne weekend skulle Danmarks Naturfredningsforenings årlige landsdækkende affaldsindsamling have fundet sted. Men corona-virussen satte en stopper for de planer. Corona eller ej har naturen dog fortsat godt af, at vi hjælper den med at fjerne affald.

 

- Vi kan se både på de sociale medier, og når vores mandskab selv er ude i naturområder, at rigtig mange borgere i kommunen af eget initiativ tager en pose med på deres gåture. Det er vi super taknemmelige for og vil gerne kvittere med gribetænger og affaldsposer, så det bliver lidt nemmere for dem. Og så kan vi jo håbe på, at flere på gåtur i vores dejlige natur har lyst til at gribe en tang og en pose og måske hjælpe til, siger Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget.

 

Husk at medbringe håndsprit og handsker

Der er derfor indkøbt 200 gribetænger, som er opstillet på i alt syv forskellige affaldsstationer fordelt rundt i Vejle kommunes naturområder. Forudsætningen for at bruge tænger og poser er dog, at du husker at bruge håndsprit eller handsker, når du bruger tængerne. Du skal selv medbringe håndsprit og handsker.

 

- Vi har været velsignet med et godt vejr, mens corona-krisen har sendt mange af os hjem fra arbejde. Det har fået flere folk ud i naturen, og det er vi rigtigt glade for. Bagsiden er desværre, at der kommer mere hensmidt affald i naturen, og i takt med at vi i kommunen har fået lidt flere og anderledes opgaver i disse corona-tider, kan det være svært for os at nå at følge med i forhold til at få ryddet alt op. Derfor er vi yderst taknemmelige for al den hjælp, borgerne kan give os, siger Klaus Enevoldsen, afdelingschef i Natur & Friluftsliv.

 

Her finder du de syv stationer

Har du mod på at gribe en tang og en pose, når du alligevel skal lufte hunden eller familien, finder du de syv affaldsstationer her:

  • Nørreskoven, foran Dyrehaven på Helligkildevej
  • Sønderskoven, på P-pladsen til Søndermarkshallen
  • Haraldskær, ved Kvak Mølle Bålhytte
  • Munkebjergskoven, ved P-pladsen til Munkebjerg Hotel
  • Strandene ved Albuen, Tirsbæk og Ibæk

 

Der vil være en arbejdsbeskrivelse for, hvordan du sikkert håndterer tænger og affald i forhold til smitterisiko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget, tlf. 21 54 83 37

Klaus Enevoldsen, afdelingsleder Natur & Friluftsliv, tlf. 20 43 51 30

Lars-Bo Lykke Christensen, forstkandidat og driftskoordinator for kommuneskovene, Natur & Friluftsliv, tlf.: 21 29 30 74