Pressemeddelelse
12. september 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HUSK demensugen

 
 
 
 

Det gør Demensenheden i Vejle Kommune, som støtter op med demens-arrangementet "Viden gør en forskel" den 21. september på Søndertorv i Vejle. Det skal være med til at bryde tabuet om demens.

 
 
 
 

Mød Sonja Oppenhagen på Søndertorv i Vejle den 21. september.

 
 
 
 

Cirka 90.000 danskere har i dag en demenssygdom, op mod 400.000 er pårørende til en demensramt, og 14.000 nye får diagnosen hvert år. I Vejle Kommune har ca. 1.200 borgere en demenssygdom. Så der god grund til at udbrede kendskabet til demens. Alzheimerforeningen tager derfor hvert år initiativ til en særlig demensuge. Også i år støtter Vejle Kommune initiativet med et demens-arrangement lørdag den 21. september fra kl. 10-14 i et telt på Søndertorv i Vejle.

Her kommer bl.a. skuespiller Sonja Oppenhagen og fortæller om sin rolle i demensforestillingen "I al stilhed". Hun har gennem sit forarbejde til forestillingen fået stor indsigt i de udfordringer, demens forårsager. Tangogruppen La Luna vil lave en opvisning og byde op til dans. Det samme vil musikeren "Citrondrengen". Derudover er det muligt at møde medarbejdere fra kommunens Demensenhed til rådgivning og en snak om demens.

 

- Demens er stadig omgærdet af meget stor uvidenhed i befolkningen. F.eks. er der mange, som ikke ved, at demens findes i mange stadier, og at mennesker med demens er lige så forskellige som alle andre og har lige så meget brug for samvær. Målet med Demensugen er derfor at skabe større opmærksomhed på og viden om demens, siger Birte Schelde, leder af Demensenheden i Vejle Kommune:


Programmet for arrangementet på Søndertorv 1:
Kl. 10.00-10.15: Velkomst v. Kenneth Fredslund Petersen, formand for Seniorudvalget
Kl. 10.15-11.00: Tangodans v. La Luna: Opvisning og fællesdans
Kl. 11.00-12.30: Foredrag v. Sonja Oppenhagen om rollen som Margrethe i demensforestillingen "I al stilhed" (Foredraget foregår i et telt med 150 siddepladser, som tildeles efter først-til-mølle-princippet)
Kl. 12.30-14.00: Citrondrengen spiller op til asfaltbal
Kl. 14.00: Farvel og tak

Der er kaffe og kage - og mulighed for at få en tur i en veteranbil eller motorcykel. Arrangementet er for alle, og der er gratis adgang

 

---------------------------------------------------


Fakta om demens

  • Demensenheden i Vejle Kommune har i dag kontakt til ca. 1.200 borgere med demens, men der er formentlig et langt større antal demente borgere i Vejle Kommune. Demensenheden i Vejle Kommune regner med, at der er ca. 1.660 demensramte i Vejle Kommune - og at tallet i 2040 er steget til ca. 3.000.
  • At gå rundt med en ubehandlet demenssygdom er ikke godt for livskvaliteten. Samtidig bliver de pårørende belastet og oplever mange svære situationer. Det er derfor vigtigt med en tidlig indsats i forbindelse med behandling af demens. På den måde kan man udskyde nogle af symptomerne i længere tid, og den demensramte og de pårørende kan være med til at tilrettelægge en hverdag, hvor demenssygdommen er lettere at håndtere.
  • Kontakt Vejle Kommunes Demensenhed for spørgsmål eller information om demens, tlf. 76 81 66 00.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Birte Schelde, leder af Demensenheden, tlf. 76 81 66 21.