Pressemeddelelse
1. juli 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Recovery College Vejle tilbyder nu også virtuel undervisning

 
 
 
 

Webinarer om mental sundhed til psykisk sårbare skal gøre det endnu nemmere for målgruppen at modtage undervisning og få en bedre hverdag og livskvalitet.

 
 
 
 
Lisbeth Harkes Andreassen, leder af Recovery College Vejle

Lisbeth Harkes Andreassen, leder af Recovery College Vejle

 
 
 
 

For tre år siden åbnede Vejle Kommune det første Recovery College i Region Syddanmark, og erfaringerne viser, at kurserne giver mennesker med psykiske og sociale problemer mere livsmod, så de trives bedre. Nu er Recovery College klar med et nyt tilbud: Virtuel undervisning, som skal gøre det endnu nemmere for målgruppen at modtage undervisning og få det bedre.

 

- Når man kan se positivt på sig selv og tør tro på, at man faktisk duer til noget, bliver man også meget bedre til at sætte retning for sit liv, siger Lisbeth Harkes Andreassen. Hun er daglig leder i Recovery College Vejle med hjemsted på det socialpsykiatriske bosted Sukkertoppen i Vejle.

 

Ideen til Recevery College udsprang af de erfaringer, som blev høstet i et 3-årigt projekt, peer-to-peer, som Psykiatrifonden og Vejle Kommunes socialpsykiatri stod bag. Projektet viste, at det har stor gensidig værdi, når psykisk sårbare støtter hinanden. Fordi mentoren er nået til at kunne mestre sin sygdom, kan mentoren vise, at der er vej til et mere positivt livssyn - og dermed møder den psykiske syge en anden åbenhed og forståelse end kun i mødet med det professionelle behandlersystem.

 

- På alle vores kurser arbejder vi derfor med et 2-lærersystem, så der en fagperson og en med levende erfaringer, der underviser sammen, siger Lisbeth Harkes Andreassen.

 

Den 1. juli åbner Recovery College for det første virtuelle kursusforløb. Det bliver med et webinar om krop og liv i bevægelse - det første af mange under temaet mental sundhed. Webinarerne vil - ligesom de øvrige kurser - blive bygget op om en fagprofessionel underviser og kursister med levende erfaringer, der også løbende vil være med til at præge kursets indhold og form ud fra erfaringer og ønsker.

 

- Det nye ved tilbuddet er også, at det er lavet i samarbejde med Slagelse Kommunes recoveryskole, som også er begyndt at tilbyde virtuel undervisning, fortæller Lisbeth Harkes Andreassen. Hun glæder sig til samarbejdet, som vil betyde, at de to skoler kan tilbyde kursisterne en endnu bredere palette af kurser, og at kursisterne vil kunne møde nye undervisere og nye medkursister.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Lisbeth Harkes Andreassen, leder af Recovery College Vejle, tlf. 29 13 14 71