Pressemeddelelse
24. august 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommeren fortsætter i Økolariet

 
 
 
 

Trods corona, håndsprit og nogle dage kø ved indgangen har Økolariet haft rigtig mange glade gæster hele sommeren, og aktiviteterne fortsætter.

 
 
 
 

Hen over sommeren har Økolariet kun oplevet glade gæster, der let har tilpasset sig den nye virkelighed med corona.

 
 
 
 

Som mange andre centre og museer rundt omkring i Danmark har Økolariet oplevet et stort ryk ind af især danskere, der har holdt ferie herhjemme.

 

- Vi har kun oplevet glade gæster, der har tilpasset sig den nye virkelighed med corona. Der må være 200 mennesker ad gange i udstillingerne, og derfor har der af og til været kø, men alle har været forstående, og børnene har benyttet sig af aktiviteterne på forpladsen. På regnvejrsdage uddelte vi også paraplyer, og det faldt i rigtig god jord, fortæller Pernille Petrowsky, foyeransvarlig.

 

Økolariets sommeraktiviteter er selvfølgelig blevet tilpasset situationen, så gæsterne har kunnet holde afstand. Derfor har der ikke været de sædvanlige workshops, hvor gæsterne typisk har siddet ved borde og lavet kreative projekter eller bygget forskellige ting i LEGO.

 

Rotteræs og superhelte

- Selvom ferien er slut for de fleste, har vi valgt at fortsætte vores sommeraktiviteter året ud, da de netop kan løses på egen hånd og uden, at det kræver særlige lokaler. Vi opretholder selvfølgelig alle forholdsregler i forbindelse med corona med afstand, antal gæster og afspritning, så det fortsat er en tryg oplevelse at besøge Økolariet, siger leder Niels Nørgaard.

 

De coronavenlige aktiviteter er udviklet, så gæsterne på egen hånd og i eget tempo kan gå rundt i hele huset og deltage. Det ene er en rigtig familieaktivitet i form af quizzen Rotteræs, hvor man skal finde skjulte bamserotter og løse rebusser. Den anden er en superheltemission, hvor man ved hjælp af forskellige sjove hjælpemidler skal løse gåder i udstillingerne og samtidig blive bevidst om bæredygtighed på en legende måde.

 

Skoleeleverne vender tilbage

Skoletjenesten er også i fuld gang efter sommerferien, og der er allerede mange bookinger til langt ind i efteråret, hvor der blandt andet er et nyt, spændende forløb om klimavenlig kost.

 

- Vi har tilpasset vores bookingsystem, så der tages højde for, hvor mange elever vi kan have af gangen i huset, men det er mere et spørgsmål om planlægning end en egentlig restriktion, så derfor tror jeg ikke, at det er noget, som skolerne og eleverne vil komme til at mærke særligt meget til, siger Anne Vibeke Kragelund, leder af Skoletjenesten.

 

Ny udstilling om fjorden

I løbet af sensommeren åbner Økolariet en ny, mindre udstilling, der fortæller om projektet Sund Vejle Fjord. Projektet skal i løbet af de næste fem år være med til at genoprette havmiljøet i den inderste del af fjorden, der ikke har det så godt. Det gøres bl.a. ved at lave muslingebanker, plante ålegræs, etablere stenrev og opfiske de mange krabber, der er kommet på grund af ubalance i det økologiske system.

 

Praktiske info:

Økolariet har åbent alle dage 10.00 - 16.00, og der er som altid gratis entré. Se mere på Økolariets hjemmeside: www.okolariet.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Niels Nørgaard, leder af Økolariet, mail: nieno@vejle.dk, tlf. 7681 2050