Beboer på plejecenter i Vejle modtog ikke planlagte aften- og natbesøg

 
 
 
 

Der er blevet arbejdet på højtryk på Plejecenter Rosengården, siden en mandlig beboer ikke modtog de planlagte besøg på aften- og nattevagten 31. oktober - 1. november. Alle sten er nu blevet vendt i hændelsesforløbet, og brugerbestyrelsen, beboere og pårørende er orienteret om hændelsen.

 
 
 
 

Natten til torsdag den 1. november modtog en borger på Plejecenter Rosengården i Vejle ikke de planlagte besøg fra aften- og nattevagten. Det betød, at han ikke blev lagt i seng til nat, men sad i sin kørestol med fjernsynet kørende hele natten, at han ikke fik sin medicin efter aftensmaden, og at han ikke fik sit nattilsyn. Først da dagvagten kommer for at vække ham kl. 8.30, blev personalet fra Rosengården opmærksom på, at den pågældende borger har siddet oppe hele natten.

 

De berørte pårørende blev straks informeret om hændelsen, og plejecentrets ledelse har allerede afholdt to møder med dem. Vejle Kommune har undskyldt overfor den berørte borger, og siden hændelsen har leder af Plejecenter Rosengården sammen med personalet undersøgt, hvad der skete i løbet af aften- og nattevagten den 31. oktober - 1. november, hvordan det kunne ske, og hvordan de fremover kan sikre, at det ikke sker igen. Der er planlagt et opfølgende møde med de berørte pårørende den 30. november.

 

Formanden for Plejecenter Rosengårdens brugerbestyrelsen blev fredag orienteret om hændelsen og hvilke foranstaltninger, der er blevet sat i værk efterfølgende. I dag bliver resten af brugerbestyrelsen, beboere og pårørende orienteret pr. brev.

 

Vejle Kommune har nu klarlagt hele hændelsesforløbet og lavet en handlingsplan for, hvordan vi fremadrettet skal håndtere de udfordringer, vi møder. Hændelsesforløbet og handlingsplanen bliver gennemgået for brugerbestyrelsen på Plejecenter Rosengården på et ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag den 8. november. Herefter er beboere og pårørende inviteret til informationsmøde den 8. november kl. 18.00 - 19.00, hvor plejecenterleder og en konsulent fra brugerbestyrelsen står til rådighed for spørgsmål.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune, jeech@vejle.dk, 20 16 32 14

Anne Mette Lund, velfærdsdirektør i Vejle Kommune, amelu@vejle.dk, 21 17 11 73

Anja Jeanette Hansen, leder af Plejecenter Rosengården i Vejle Kommune, ajhan@vejle.dk, 30 71 38 55