Pressemeddelelse
11. december 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kongeetapen 2018 byder på flere ændringer

 
 
 
 

Rundstrækningen i Vejle med Kiddesvej som det store trækplaster og stigningen på Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej er der ikke pillet ved. Men den sidste del af ruten ind mod Vejle er ny, hvor feltet formentlig både skal til Skibet, Grejsdalen, Jennum og Østengaard.

 
 
 
 
 
 
 
 

Den 28. udgave af PostNord Danmark Rundt køres fra den 1.-5. august 2018, og løbets 2. etape har mål I Vejle. Selvom ruten ind mod Vejle er ændret markant i forhold til sidste år, bliver kongeetapen den 2. august lige så hård som sidste år, og vil igen spille en afgørende rolle for det samlede klassement. Og borgmester Jens Ejner Christensen ser frem til endnu en folkefest for alle i og omkring Vejle:

 

-Vejle-området er skabt til cykelløb, og der er altid stor opbakning til løbet langs ruten og ved målområdet i Vejle. Jeg ser frem til endnu engang at byde alle velkommen til Danmarks bedste cykelterræn, og jeg er overbevist om, der venter en folkefest på en forhåbentlig dejlig sommerdag den 2. august, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

 

Kongeetapen 2018

Ruten i PostNord Danmark Rundt 2018 lægger op til masser af godt og uforudsigeligt cykelløb, ikke mindst på løbets kongeetape. Etapen starter foran Domkirken i Viborg og har mål på Koldingvej i Vejle. Inden rundstrækningen i Vejle, som er blevet en klassiker med bakken på Gl. Ribevej og Koldingvej efterfulgt af 21 pct. stigningen på Kiddesvej, skal feltet bl.a. til Grejsdalen, Jennum, Skibet og Østengaard. Derudover er den endnu engang fundet plads til den berygtede stigning på Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej, som tidligere har givet feltet store problemer og sorteret de svageste ryttere fra.

 

I alt 785 kilometer venter de forventeligt 20 deltagende seksmandshold i PostNord Danmark Rundt 2018. Det er 15. gang den legendariske Kiddesvej-stigning skal ligge asfalt til en af løbets afgørende etaper.

 

13 hold allerede klar

Allerede nu er fire danske og ni internationale hold meldt klar til deltagelse i PostNord Danmark Rundt 2018, og det glæder løbsdirektør Jesper Worre, der ser frem til et cykelløb i topklasse.

 

- Med 13 hold der allerede har meldt sig klar, og med flere åbne forhandlinger, så ser det rigtig fint ud i forhold til at præsentere et topfelt til august. World Tour-holdene har stadig en meget travl kalender, men til gengæld ser det ud til, at vi får de bedste af de professionelle kontinentalhold til start. Og hvad der er væsentligt for os er, at vi kan præsentere de bedste danskere, i et felt, der leverer topklasse cykelløb, siger Jesper Worre.

 

Fakta Kongeetapen 2018
Torsdag den 2. august
2. etape: Viborg - Vejle 180,5 km

Rute: Viborg - Dollerup Bakker - Kjellerup - Silkeborg - Svejbæk - Ry - Gl. Ry - Yding Skovhøj - Lund - Uldum - Østengaard - Gl. Kongevej - Vejle. Der afsluttes med 3 omgange á 5,7 km.

Forventet ankomst til rundstrækning kl. 16.45. Opløb på Koldingvej i Vejle kl. 17.15.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Jens Ejner Christensen, tlf. 20 16 32 14, Vejle Kommune

PostNord Danmark Rundt:

Løbsdirektør Jesper Worre, tlf. 20 11 08 78, jesper-worre@dcu-cykling.dk

Mediechef Christoffer Lehmann, tlf. 28 96 53 56, medie@postnorddanmarkrundt.dk