Pressemeddelelse
18. februar 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mangel på vacciner gør det svært at få en tid

 
 
 
 

Er du blevet tilbudt en coronavaccination, men kan ikke bestille tid, fordi der ikke er ledige tider, bliver du nødt til at væbne dig med tålmodighed og prøve igen. Antallet af vacciner er afgørende for antallet af tider.

 
 
 
 
 
 
 
 

Selvom du er inviteret til coronavaccination, gør mangel på vacciner, at der ikke nødvendigvis er tid med det samme. En del borgere i Vejle Kommune har de seneste dage oplevet, at det er lidt af en tålmodighedsøvelse at bestille tid, fordi der ikke har været nogen ledige tider.

 

Det betyder rødglødende telefoner hos Vejle Kommune. Desværre kan kommunen ikke hjælpe de frustrerede borgere, da vaccinationstiderne bliver frigivet i takt med, at Region Syddanmark modtager vacciner fra Statens Serum Institut. Og der har været problemer på grund af svigtende vaccineleverancer.
 

Flere vaccinationstider i næste uge
Heldigvis lader det nu til, at der er lys forude. Vejle Kommune har nu fået oplyst, at der i næste uge kommer flere vacciner til Vejle, og at der løbende bliver lagt flere vaccinationstider op til vaccination i vaccinationscentret på Dofovej 2b i Vejle.


Kommunen opfordrer derfor de borgere, der ikke har kunnet bestille tid, fordi der ikke har været nogen ledige, om igen at logge på www.vacciner.dk. Hvis der ikke er tider, så prøv igen senere, da tiderne løbende bliver lagt op i takt med, at vaccinationsstedet modtager vacciner.

 

Aktuelt er det borgere i vaccinationsgruppe 2, dvs. ældre over 65 år, der modtager både personlig pleje eller rengøring, og gruppe 3, dvs. ældre over 85 år, der modtager Sundhedsstyrelsens invitation om coronavaccination, og som er i gang med at blive vaccineret.


Bemærk, at du først kan bestille tid, når du har fået brev fra Sundhedsstyrelsen om, at det er din tur.


Hjælp gerne din pårørende eller nabo
Kommunen kommer også med en anden opfordring: Hvis du er pårørende, ven, nabo eller i øvrigt har kontakt til ældre, som tilhører vaccinationsgruppe 2 og 3, må du meget gerne kontakte dem og hjælpe dem med at bestille tid og med transporten til og fra vaccinationsstedet, så også ældre uden netværk bliver vaccineret hurtigst muligt.


Som udgangspunkt står du selv for transporten til og fra vaccinationscentret. Er det ikke muligt ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende, kan du søge hjælp hos kommunens kørselskontor, telefon 76 81 21 00 (tast 1).


Sådan bestiller du tid til vaccination med og uden NemID
Når du får brev om, at du kan bestille tid, logger du på hjemmesiden www.vacciner.dk, hvor du, hvis der er ledige tider, kan vælge en tid og det ønskede vaccinationscenter. Du skal have to vaccinationer med 3-6 ugers mellemrum. Du skal booke tid til begge vaccinationer med det samme.

Har du ikke NemID, kan du bestille en tid via vaccinetelefonen i Region Syddanmark, telefon 99 44 07 17, alle dage inkl. weekend og helligdage, fra kl. 9-15. Du kan opleve at ringe til Region Syddanmark for at bestille tid og få besked om, at du ikke kan få en tid, hvis der ikke er ledige tider at få.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

- Vejle Kommunes corona-hotline, tlf. 21 31 76 83 - hverdage ml. 10-14

- Læs mere på www.vejle.dk/corona