13-årige Caroline fra Nørremarken drømmer om at blive skuespiller. Nu opfører hun sit første teaterstykke

 
 
 
 

Fredag den 4. februar kl. 19 åbner Xeneriet i Vejle dørene til en nyfortolkning af H.C. Andersens Klodshans. Bag teaterstykket står 13-årige Caroline Helene Hermansen, der både instruerer og spiller med. Og så er hun også ansvarlig for kostumer og kulisser.    

 
 
 
 
Caroline Helene Hermansen.JPG
 
 
 
 

Siden sommeren 2021 har Caroline Helene Hermansen, der er 7.-klasses elev på NOVAskolen, arbejdet på en nyfortolkning af det klassiske eventyr Klodshans.

 

Caroline Helene Hermansen har selv skrevet monologen, og selvom hun har ændret en smule i fortællingen, så er hun tro mod eventyret.

 

"Jeg er meget inspireret af bøgernes univers, og jeg finder ofte inspiration i eventyrene," fortæller Caroline Helene Hermansen.

 

Drømmer om at blive skuespiller

 

Siden hun var helt lille har Caroline Helene Hermansen drømt om at blive skuespiller. Det var især de klassiske danske film, der pirrede hendes interesse for teater og skuespil. Interessen og passionen for de skrå brædder har hun sidenhen dyrket som elev på Xeneriets teaterlinje, hvor teaterstykkets øvrige skuespillere også har deres gang.

 

Det er en udfordrende proces at opføre sit første teaterstykke, men Caroline Helene Hermansen er ikke i tvivl. Hun vil være skuespiller og instruktør.

 

"Det har været hårdt at skulle stå for det hele. Men jeg har også lært en masse. Både om teater og om mig selv," siger Caroline Helene Hermansen.

 

Første årgang på NOVAskolens nye performancelinje

 

I arbejdet med teaterstykket har Caroline Helene Hermansen fået støtte og vejledning fra en række undervisere fra Vejle Musik- og Kulturskole og Vejle Bibliotekerne. Caroline Helene Hermansen er nemlig elev på den nyoprettede performancelinje på NOVAskolen, hvor kunstinteresserede elever får tid og mulighed for at dyrke deres passion og talent for teater, musik samt skrive- og malerkunst.

 

Underviser Jesper Heinz har fulgt Caroline Helene Hermansens udvikling, og han ser frem til at opleve teaterstykket i sin fulde form. Målet for Jesper Heinz er at skabe et trygt rum for eleverne, hvor der også er plads til at fejle.

 

"På performancelinjen sørger vi for at understøtte eleverne i deres kunstneriske praksis, og vi griber dem, hvis de falder," fortæller Jesper Heinz.

 

Teaterstykket Klodshans har premiere den 4. februar kl. 19.00 i Xeneriet i Spinderihallerne. Der er gratis entré.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Anders Østergaard Andersen, Vejle Bibliotekerne, tlf. 40 42 94 55

Jesper Heinz, Kultur- og Musikskolen, tlf. 23 61 17 99