Pressemeddelelse
26. oktober 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hjemmeplejen i Vejle får kabinescootere

 
 
 
 

Seks eldrevne kabinescootere skal bringe hjemmehjælpen i Vejle midtby hurtigere frem til byens ældre.

 
 
 
 
 
 
 
 

Trafikken i Vejle midtby er tung, særligt i myldretiden, hvor medarbejderne i hjemmeplejen er udfordret, når de skal rundt til byens ældre. Ifølge Anne May Søiland, leder af rengøringsdistriktet i Vejle Kommune, bruger hjemmeplejen i langt højere grad end tidligere meget tid på transport på vejene og på at finde parkeringspladser:

 

- I nogle tilfælde må medarbejderne parkere flere hundrede meter væk fra borgernes hjem. Derudover skal de bære rundt på bl.a. rengøringsartikler, hjælpemidler og vasketøj, siger Anne May Søiland og fortæller, at de med de nye kabinescootere håber, at medarbejderne nemmere kan finde parkering og komme gennem den tunge morgen- og eftermiddagstrafik, da en kabinescooter må køre på cykelstien. Samtidig er der god plads til bl.a. arbejdsredskaber i selve kabinen.

 

Rengøringsdistriktet har fået to kabinescootere, som de har døbt henholdsvis "Kosten" og "Moppen", da de kører rundt til byens ældre for at gøre rent og vaske tøj. Også de to hjemmeplejedistrikter, som er tilknyttet henholdsvis Plejecenter Bakkegården i Vejle og Plejecenter Bakkeager i Bredballe, har hver fået to scootere.

 

Anne May Søilands medarbejdere har nu prøvekørt de to kabinescootere i en uges tid og kan bekræfte, at der i en kabinescooter er en god komfort. Medarbejderne er skærmet af for vind og vejr. Der er også god plads til arbejdsredskaber. Så kabinescooteren er et godt alternativ til en cykel.

 

I første omgang er scooterne blevet testet i yderdistrikterne i Vejle, hvor der er en del transport fra adressen på Storegårdsvej i Vejle, hvor medarbejderne starter om morgenen, og ud til borgerne, så her giver bilerne umiddelbart fortsat bedst mening. Nu skal scooterne så i stedet prøvekøres i centrum, hvor flere af medarbejderne i dag kører rundt på cykler, og der er kortere afstand mellem borgerne.

 

- Vi skal bruge kabinescooterne, hvor de giver bedst mening og værdi, og vores erfaringer skal så bringes videre til resten af hjemmeplejen, siger Anne May Søiland.

 

------------------

 

Om kabinescooteren
I begyndelsen var en kabinescooter en scooter med en kabine bygget på, men i dag er kabinen en integreret del af scooteren og ligner de fleste små enkeltpersoners elbiler med styr. Når du kører en kabinescooter, gælder de gængse færdselsregler. En kabinescooter må gerne køre på cykelstier, men ikke på fortove eller i gågader. Føreren skal ikke bruge cykelhjelm eller sikkerhedssele, men lyset på kabinescooteren skal være tændt i lygtetændingstiden. Derudover kræves der ikke nummerplader, da en kabinescooter betragtes som en knallert 30, og derfor behøver du ikke have kørekort, hvis du er over 18 år.

 

-------------------

 

Kontakt:
Anne May Søiland, leder af Praktisk Bistand, tlf. 25 51 88 01.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation