Pressemeddelelse
10. juni 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skal du med på fotosafari?

 
 
 
 

Heder, ådale, bøgeskove og fjordlandskab. Vejle Kommune har en enestående natur, der varierer fra den vestlige del af kommunen til den østlige del. Nu inviterer Kultur- og Sundhedsforvaltningen borgerne til at deltage i en fotokonkurrence, hvor borgerne skal dele deres yndlingssteder i naturen til inspiration for andre.

 
 
 
 
 
 
 
 

Naturen er en fantastisk arena for nye oplevelser, ro og bevægelse. Og med Vejle Kommunes enestående natur er der rig mulighed for hele tiden at opdage nye sider af naturen og nye områder, du ikke har været før.

 

Derfor kickstarter Kultur- og Sundhedsforvaltningen og Økolariet nu konkurrencen #VKfotosafari, hvor borgerne inviteres med i naturen for bl.a. at vise deres yndlingssteder frem hen over de sidste tre weekender i juni. På den måde kan borgerne inspirere hinanden til de mange fantastiske naturoplevelser, der er i kommunen.

 

- Med billederne viser du din version af vores smukke kommune. Vi håber samtidig, at borgerne med konkurrencen vil blive inspireret til at komme ud og opleve nye steder. Personligt har jeg brugt corona-tiden på at cykle rundt til steder, jeg aldrig har været før. Det er en helt fantastisk oplevelse, når man kombinerer naturen med bevægelse, siger Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune.

 

Ugens fotoopgave

 

Hver fredag over de kommende tre uger vil Økolariets naturvejleder, Finn Lillethorup, dele ugens foto-opgave på kommunens Instagram. Herefter har borgerne weekenden til at komme ud og tage billeder fra deres yndlingssteder. Billederne skal borgerne dele på Instagram med hashtagget #VKfotosafari.

 

Efter hver weekend udvælger en jury de ti bedste billeder, som bliver delt på kommunens Instagram-profil. Og om onsdagen kåres de tre mest likede billeder. Vinderne kan se frem til et gavekort til en af kommunens mange kulturattraktioner - fx Vejle Musikteater, Bygningen og biografen.

 

Foruden at indgå i fotokonkurrencen vil borgernes billeder desuden blive en del af en fotoudstilling senere på året i Vejle.

 

Naturen er et frirum

 

Den første opgave, som bliver givet fredag den 12. juni er billeder, der viser "Det dejligste sted i naturen".

 

- Som naturvejleder oplever jeg, hvordan naturen begejstrer både unge og gamle. Naturen er et frirum, hvor kroppen og sindet kan finde både udfordringer og ro. Naturen er på en gang forudsigelig og alligevel fuld af variation og overraskelser - der sker altid et eller andet uventet, når man tager på tur i naturen, siger Finn Lillethorup.

 

Savner du inspiration til flere naturoplevelser, kan du besøge www.friluftraadet.dk/vores-natur, hvor der løbende bliver offentliggjort aktiviteter i naturen rundt omkring i landet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Dan Arnløv Jørgensen, tlf. 25 47 35 35
Finn Lillethorup, tlf. 21 78 21 03
Lasse Lund Skovsgaard, kulturkonsulent, tlf. 30 32 79 31