Pressemeddelelse
6. juni 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Har du styr på dit blodtryk?

 
 
 
 


Rigtig mange danskere har forhøjet blodtryk uden at vide det. Ofte kan du nemlig ikke mærke, hvis dit blodtryk er for højt. Derfor er det en god ide at få det målt, så du kan forebygge blodpropper, blødninger i hjernen og anden sygdom

 
 
 
 
 
 
 
 

Din læge kan måle dit blodtryk. Men du kan også låne og bestille et blodtryksapparat på bibliotekerne i Vejle Kommune eller i Biblioteksbussen - lige som når du låner en bog.

Faktisk er der fordele ved at lave målingerne hjemme. Det fortæller Mette Voss, der er praktiserende læge og praksiskonsulent i Vejle Kommune:

 

"Blodtrykket stiger og falder afhængig af, hvad du laver og hvordan du har det. Går du en tur eller er du bekymret, påvirker det dit blodtryk. Blodtrykket kan også være falsk forhøjet, når det måles hos lægen. Derfor er det en god ide at måle dit blodtryk hjemme, hvor du kan slappe af og er i vante omgivelser."

 

Hvis du ellers er sund og rask, er det en god ide at tjekke dit blodtryk en gang om året. Det er vigtigt at følge den vejledning, som følger med apparatet. Ellers kan tallene være misvisende. Skulle dit blodtryk være for højt, bør du altid kontakte din læge. Og jo før des bedre:

 

"Forhøjet blodtryk kan behandles med medicin, men ændring af livsstil er ofte også et effektivt redskab, når du skal reducere blodtrykket og forebygge især hjerte-kar-sygdom," siger Mette Voss.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation


Mette Voss (Mette har konsultationer, men tjekker jævnligt hendes telefon)
Praktiserende læge

Praksiskonsulent i Vejle Kommune
22 58 00 69
mettevoss@dadlnet.dk