Pressemeddelelse
2. januar 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vær med når "Repair Cafe Vejle" åbner den 14. januar

 
 
 
 

Fiks eller færdig? Har du f.eks. et køkkenredskab, en stol eller tøj, som trænger til at blive fikset eller har du bare lyst til en kop kaffe i godt selskab? Så kig forbi Repair Cafe Vejle i Spinderihallerne i Vejle, når der er åbning den 14. januar fra kl. 19-21. 

 
 
 
 
Repair Cafe Vejle

Fiks eller færdig? Få dine ting repareret i Repair Cafe Vejle den 14. og 28. januar 2020.

 
 
 
 

Kender du det, at din elkedel bryder sammen, benet på en stol brækker eller der går hul i dine bukser? Det ender med, at du smider det ud og køber nyt, selvom du egentligt var glad for det, du havde - nu kan du få hjælp til at få fikset dine gamle ting og sager.


Det sker, når Vejle Kommune den 14. januar fra kl. 19-21 åbner en Repair Cafe i Spinderihallerne, hvor du kan få hjælp til forskellige reparationer: Elektronik, tøj, ting og sager - ja, til alt, hvad der nu er frivillige reparatører til.
 

Cafeen er for alle, og det er helt gratis at få hjælp til at reparere ting, men medbring gerne egne reservedele. Det kræver ingen tilmelding. Du møder bare. Til åbningen vil der være te og kaffe og små oplæg om genbrug - og allervigtigst: De frivillige står selvfølgelig klar til at hjælpe dig med at få liv i dine gamle eller ødelagte sager.

- Men mød gerne op, hvis du er interesseret. Ud over den 14. januar holder vi også åbent den 28. januar. På baggrund af de to cafeaftener vil vi vurdere, om der er grundlag for at have en permanent Repair Cafe. Så tøv endelig ikke med at møde op, lyder opfordringen fra Mikkel Dragmose-Hansen fra Innovation og Entreprenørskab i Vejle Kommune.


Han fortæller, at ideen bl.a. udspringer af et ønske om at sætte fokus på bæredygtighed og genanvendelse af vores ressourcer:


- Engang købte vi for at beholde, og vi fik tingene repareret, når det var nødvendigt. Men sådan er det ofte ikke længere. Nu har vi i stor omfang en "køb, brug og smid væk"-kultur. Det er ærgerligt, og det har vi tænkt os at gøre noget ved i Vejle Kommune.


Marianne Maasbøl fra Vejle Kommune fortæller, at cafeen samtidig er en mulighed for at deltage i et anderledes socialt fællesskab. På den måde er cafeen en måde at arbejde med to af kommunens helt store dagsordener: At sætte fokus på bæredygtighed og reducere antallet af mennesker, der føler sig ensomme.


Men ingen cafe uden frivillige reparatører! Derfor inviterede Vejle Kommune i november interesserede frivillige til informationsmøde for at høre, om der overhovedet var interesse for at starte en cafe i Vejle.

- Og det var der heldigvis. Der var god opbakning til mødet. 50 mødte op, og cirka halvdelen skrev sig på en interesseliste, fortæller en tilfreds Mikkel Dragmose-Hansen, der håber, at mange møder op for at se og høre mere om cafeen.

Læs mere på www.vejle.dk/repaircafe  og se, hvad du kan få repareret den 14. og 28. januar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Mikkel Dragmose-Hansen, Innovation og Entreprenørskab, tlf. 23 43 75 52