Pressemeddelelse
8. april 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nedlukningen presser foreningerne

 
 
 
 

Kultur- og Idrætsudvalget behandler muligheder for at understøtte foreningslivet på udvalgets møde den 21. april. Samtidig opfordres borgerne til at fastholde deres foreningsmedlemsskab.

 
 
 
 
 
 
 
 

Meldingen om at store dele af samfundet er lukket ned frem til den 10. maj rammer også foreningslivet, der fortsat ikke kan mødes i foreningsfællesskaberne, træne og afvikle stævner og kampe.

Det presser både fællesskaberne og kassebeholdningerne. Det er Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune helt opmærksom på og behandler på næste udvalgsmøde den 21. april en række muligheder for at give en hjælpende hånd til foreningslivet. 

 

Fra Folketinget er der taget en række initiativer, der giver kommunen mulighed for at støtte op om et fortsat stærkt foreningsliv og levedygtige aftenskoler, også selvom aktiviteter bliver aflyst eller gjort digitale som følge af coronasituationen.

Det er dog kun muligheder, og det kræver derfor en politisk beslutning, hvordan man i Vejle Kommune vil omsætte dem til virkelighed. Det tager Kultur- og Idrætsudvalget stilling til på deres møde den 21. april. Formanden for udvalget Dan Arnløv Jørgensen kan dog allerede nu løfte sløret for, at udvalget ser positivt på mulighederne.

 

"Foreningslivet er en del af centralnervesystemet i Vejle Kommune, og vi vil som udvalg gerne sende den besked til foreningernes medlemmer og alle de frivillige, at vi er smerteligt bevidste om den svære situation, I står i, og at vi er klar til at hjælpe. Præcis hvordan kræver dog en politisk drøftelse," siger Dan Arnløv Jørgensen, der understreger, at han udtaler sig på vegne af hele udvalget.

 

Bliv ved med at betale kontingent

En anden kilde til bekymring hos foreningerne er, at folk holder op med betale kontingent og melder sig ud, når træningen bliver aflyst. Her har Dan Arnløv Jørgensen en opfordring til foreningernes medlemmer:

- Vi taler meget om samfundssind i øjeblikket og her er et punkt, hvor man kan være med til at gøre en forskel. Bliv ved med at betale kontingent, hvis I har mulighed for det. Det betyder meget for foreningerne både økonomisk og selvfølgelig også med bevidstheden om, at der er en medlemsskare, der har lyst til at være med på den anden side af det her, siger Dan Arnløv Jørgensen.

 

Han opfordrer til tålmodighed med, at man i øjeblikket hverken kan være en del af fællesskaber, man plejer, og heller ikke med sikkerhed kan sige, hvornår det igen bliver en mulighed.

- Foråret og sommeren 2020 vil blive husket for alt det, vi ikke kunne. Derfor er det vigtigt, at vi holder fokus på det, vi gerne vil have skal bestå på den anden side. Jeg håber, at folk vil fastholde medlemsskabet, så der er noget at komme tilbage til, understreger Dan Arnløv Jørgensen.

 

Kultur- og Idrætsudvalget holder møde den 21. april og holder efterfølgende et virtuelt møde for foreningerne. Mødet bliver annonceret i Conventus og på Facebook og hjemmesiden. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Dan Arnløv Jørgensen 25 47 35 35