Vejlukninger til PostNord Danmark Rundt i Vejle 12. august

 
 
 
 

Torsdag den 12. august vil flere veje i målområdet ved Pedersholm være lukket det meste af dagen i forbindelse med afviklingen af kongeetapen. Jellingvej vil også være lukket i en længere periode.

 
 
 
 
PostNord Danmark Rundt 2019 - Thomas Sjørup (skal krediteres ved brug) (1).JPG

Foto: Thomas Sjørup

 
 
 
 

Kongeetapen i PostNord Danmark Rundt kræver at nogle veje og gader er spæret eller lukket for at kunne gennemføre løbet på sikker vis.

 

Vejlukning ved Pedersholm

I målområdet ved Pedersholm vil flere veje være lukket det meste af dagen. De veje der er mest belastet af vejlukning er Kiddesvej og en del af Koldingvej, som er lukket fra kl. 8.30 til kl. 21.00 (se vedlagt kort). Alle sideveje til Pedersholm Allé bliver spærret fra kl. 16.00-18.00. Trafikken forventes helt åben igen senest kl. 21.

 

Udvidet lukning af Jellingvej

I Vejle Vestby spærres Jellingvej i krydset ved Gormsgade og Grejsdalsvej fra kl. 12.30 - 17.00 torsdag den 12. august. Der er omkørsel via Frederikshøjvej. Det betyder, at det fortsat er muligt at komme ind i området på Jellingvej, men at det skal ske via omkørsel. Jellingvej har tidligere år kun været lukket en time i forbindelse med PostNord Danmark Rundt, men den udvidede lukning af Jellingvej sker for at minimere mængden af trafik på strækningen og dermed optimere sikkerheden i forbindelse med motionisternes Kongeetape.

 

Midlertidige vejspærringer

Så længe kongeetapen er i gang, vil der være midlertidige vejspærringer i det område, hvor løbet foregår, så det kan afvikles på sikker vis. Det betyder, at politi og officials i løbet af dagen vil standse trafikken kortvarig, indtil feltet og løbskaravanen har passeret. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på at trafikken, specielt i Vejle midtby, torsdag eftermiddag vil være mere belastet end normalt.

 

Der opfordres samtidig til, at hunde holdes i kort snor og små børn i hånden, når både reklamekaravanen, feltet og holdbilerne suser forbi. Det gælder især de steder på ruten, hvor der ikke er afspærring. Publikum langs ruten skal venligst følge anvisninger fra løbets officials, der står for sikkerheden. Vær opmærksom på, at reklamekortegen af sikkerhedsmæssige årsager kun kaster gaver ud til publikum i højre side af kørselsretningen.

 

24 timers gratis parkering

Da flere veje i målområdet er lukket, vil muligheden for parkering også være reduceret. Det er derfor muligt for de mest berørte beboere i målområdet ved Pedersholm at få et 24 timers p-kort til kommunens andre parkeringspladser i byen på selve dagen ved at kontakte Vejle Kommune. Listen, med de veje der giver borgerne mulighed for et parkeringskort, kan ses på https://kongeetapen.vejle.dk/trafikinfo/ .

 

Borgere opfordres til at orientere sig på https://kongeetapen.vejle.dk/trafikinfo/ , hvor man kan læse mere om vejlukningen og holde sig opdateret, hvis der sker ændringer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

For spørgsmål, der vedrører vejlukning kontakt venligst:

Anlæg & Infrastruktur, Vejle Kommune, 76 81 23 27