Pressemeddelelse
11. marts 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Årsdag fejres med faldende smitte

 
 
 
 

I dag er det et år siden, at Vejle Kommune blev lukket ned sammen med resten af Danmark.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

- Det har været et langt år med rigtige mange udfordringer for os alle sammen, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

- Det har været hårdt for børnene, vores ældre og de mange, der er blevet ledige. Over 3.000 har fået beskeden om, at de var smittet, og nogle har været hårdt ramt. Det har også presset hele sundheds- og plejesektoren.


Det har været svært at være en del af kulturlivet og vores store turisme- og restaurantbranche. Det har været usikkert for vores butikker og for de liberale erhverv, der også har været lukket ned og for de mange virksomheder, der på forskellig vis har haft svære vilkår. For bare at nævne nogle af de grupper, der har haft det hårdt, siger Jens Ejner Christensen.

- Så tusind tak fordi I har holdt ud og holdt sammen, skabt nye fællesskaber og undervejs fundet spændende løsninger på nogle af de aktuelle udfordringer for at begrænse de negative konsekvenser.

- Og heldigvis kan vi fejre årsdagen med faldende smitte, understreger borgmesteren. Vi har oplevet høje smittetal på det seneste, men rekordmange har taget imod tilbuddet om at blive testet de sidste uger. Nu kan vi se, at smitten igen er på vej nedad.

- Nu venter foråret, vi er i gang med vaccinationer, genåbningen er i gang, og vi glæder os alle sammen til, at vi igen kan vende tilbage til det åbne samfund, vi kendte inden den 11. marts 2020, siger Jens Ejner Christensen.

Hver 10. borger i gang med vaccination
Det begynder at gå hurtigere med vaccinationerne nu. Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at 11.111 personer er i gang med vaccinationen, og det er næsten hver 10. borger i Vejle Kommune.
Oversigten viser også, at 4.261 eller 3,6 % er helt færdige med vaccinationen.

 

I disse uger er vi i gang med at vaccinere de sidste borgere i målgruppe 1 og 2: Borgere over 65, der modtager både hjælp og pleje, og borgere over 85 år.

100 møder i Sundhedsberedskabet
Foreløbig er det blevet til 100 møder i Vejle Kommunes Sundhedsberedskab med få, flere eller mange medlemmer afhængig af situationen. Møde nr. 100 blev holdt i denne uge den 8. marts. Beredskabet har under hele epidemien koordineret de mange tiltag og restriktioner fra centralt hold.

 

Det første møde blev holdt allerede 12. februar kl. 11.

To borgere var kommet hjem til Vejle fra Kina og skulle i isolation. Og kommunens akutteam blev sendt ud for at teste dem. De kunne jo været blevet smittet med denne nye sygdom, som ingen rigtig vidste noget om: Ny Coronavirus. Det var første gang, en hjemmesygeplejerske besøgte en borger i fuld værnmiddelbeskyttelse. Noget som i dag er helt almindelig dagligdag.

 

Fakta:
I løbet af det sidste år er 86.291 blevet testet for corona i Vejle Kommune (PCR test). I det sidste døgn er næsten 20.000 blevet testet. Dertil kommer lyntest. I alt er 3.122 konstateret smittet. Men tallene skal tages med forbehold. Det første halve år blev meget få danskere testet, heller ikke selvom de var syge.

 

Se vedlagte corona kort over nye smittede i Vejle Kommune det sidste halve år. 
Det viser, at smitten har besøgt alle skoledistrikter i Vejle Kommune, og at det naturligt er de tættest befolkede områder, der har haft flest smittede borgere.

 

 

 

 

Vedhæftede filer

Grafik FB - Corona status efter 1 år.jpg
17092020-08032021 Coronakort.jpg
17092020-08032021 Coronakort.pdf
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Jens Ejner Christensen, tlf. 20163214