Pressemeddelelse
19. juni 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unge ledige er snart helt på toppen...af Alpe D´Huez

 
 
 
 

For tredje år i træk deltager unge ledige i et projekt, der kombinerer cykeltræning og virksomhedspraktik. Nu venter en cykeltur på 1.500 km ned gennem Europa, som skal vise dem, at de kan klare mere, end de tror.

 
 
 
 
Jobcenter cykelhold 2017 - billede 2

Et sidste farvel til familie og venner inden afgang

 
Jobcenter cykelhold 2017 - billede 2

Så ruller de ud på den første kilometer

 
 
 
 

Det skulle som bekendt være sundt at cykle, men kan det ligefrem hjælpe folk i arbejde og uddannelse? Svaret er et klart ja!, hvis man spørger i Vejle Kommune. Her har Arbejdsmarkedsudvalget de seneste to år nemlig haft rigtig gode erfaringer med et cykelprojekt for unge ledige, der har andre udfordringer end ledighed. Derfor var der også opbakning i udvalget til at gentage projektet i 2017.

 

Siden april har en ny gruppe unge således været i virksomhedspraktik tre dage hver uge, mens mindst to dage er tilbragt i sadlen på de jyske landeveje. Og hvor praktikken giver dem en vigtig, konkret viden om hverdagen på en arbejdsplads, giver cykeltræningen dem en indsigt i egne evner og begrænsninger, der er mindst ligeså væsentlig.

 

Af den grund er der indlagt en helt særlig styrkeprøve i projektet i form af en cykeltur på 1.500 km. til toppen af Alpe D´Huez. Turen skal vise de unge, at de kan klare selv store udfordringer, og mandag den 19. juni blev det så alvor, da de 15 deltagere lagde Vejle bag sig med kurs mod Frankrig.

 

Det forklarer formanden for kommunens arbejdsmarkedsudvalg, Christoffer Melson (V) og fortsætter: "Det er rigtig flot af de unge, at de begiver sig ud på så krævende en tur. Det har jeg kæmpe respekt for, og jeg synes, det viser, at projektet er lykkedes med at give dem den selvtillid og tro på egne evner, som det før har knebet med".

 

Han er heller ikke i tvivl om, at netop den selvtillid som turen giver deltagerne, har en stor betydning for, hvordan de klarer sig i job eller uddannelse bagefter. Samtidig hæfter han sig ved, at erhvervslivet spiller en vigtig rolle for de unges succes. "Man skal ikke undervurdere, hvor vigtig en rolle de private praktikvirksomheder spiller i projektet. De påtager sig et socialt ansvar for at hjælpe de unge, også selvom de ved, det kræver en ekstra indsats. Jeg synes, de fortjener en stor ros for deres samfundssind", afslutter han.

 

Turen til alpetoppen forventes at tage ti dage, og efter planen er deltagerne tilbage i Vejle den 30. juni.

 

 

Fakta
- Projektet, der hedder "Jeg vil - jeg kan", har sin egen Facebook-profil

- Deltagerne er 15 unge ledige, som også har andre udfordringer end ledighed
- Alle 15 unge er i virksomhedspraktik
- Cykelturen er del af et længere forløb, som varer ca. 6 måneder (inklusive opfølgning)

- Firmaet "Forward Presence" stod for de tilsvarende projekter i 2015 og 2016, men i 2017 har Jobcenter Vejle selv overtaget opgaven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Christoffer Melson

Formand for Vejle Kommunes arbejdsmarkedsudvalg

chram@vejle.dk - Tlf. 26 28 82 02

 

Morten Bundgaard Fredsted
Jobcenter Vejle (Afsnitsleder - Unge på Vej)

morbu@vejle.dk - Tlf. 30 52 96 57