Oplev Arkitekturens Dag

 
 
 
 

Vejle Kommune inviterer til Arkitekturens Dag mandag den 4. oktober kl. 15.30 ved pavillonen på Vestre Engvej 66 i Vejle. Dagens program vil føre dig på en guidet tur til Ny Rosborg og senere til overrækkelse af Vejle-prisen og Borgernes Arkitekturpris, som foregår på Tabletvej 1 i Vejle.

 
 
 
 
Vejle-Prisen 2020 - Tabletvej 1.jpg

Tabletvej 1, 7100 Vejle, er en af de ni kandidater til Vejle-Prisen.

 
 
 
 

Vejle Kommune har siden 1972 markeret Arkitekturens Dag med forskellige indslag. I år bydes der på intet mindre end to guidede ture, til Ny Rosborg og til Tabletvej 1 i Vejle, inden Vejle-prisen og Borgernes Arkitekturpris uddeles. Tabletvej 1 er i øvrigt en af de ni nominerede kandidater til Vejle-Prisen.

 

- Vi har en lang og stolt tradition for at uddele Vejle-Prisen, og hvert år modtager vi mange gode forslag. Det er imponerende at se, hvor mange der hvert eneste år kandiderer til prisen. I år har vi intet mindre end ni flotte kandidater, både erhvervsbygninger og privatboliger Vi er i byrådet meget stolte over, at borgerne på den måde har taget vores arkitekturpolitik til sig og spiller en aktiv rolle i at sikre en smuk kommune. Vores flotte arkitektur er nemlig et af vores kendetegn, og derfor er det altid en fornøjelse at uddele de to priser, siger Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune.

 

Bæredygtig bydel

Inden spændingen om, hvem der har vundet Vejle-prisen og Borgernes Arkitekturpris, forløses, åbner Anders Johansen, formand for Arkitekturforum, Arkitekturens Dag, hvis tema kredser omkring udvikling, oplevelser og fællesskaber, der bringer os tættere på naturen.

Af samme årsag fører stadsarkitekt Lisbet Wolters an på en guidet tur til Ny Rosborg, som netop har fællesskaber, eksperimenter og naturoplevelser som kerneværdier. Her vil du få rig mulighed for at indgå i en bred dialog om, hvordan Vejle Kommune udvikler sin nye bæredygtige bydel, som skal skabe plads til fællesskab, eventyr og naturoplevelser.

På turen bliver der også mulighed for at høre mere om studieprojektet Tinyhouses i Ny Rosborg, som studerende fra design- og arkitekturklasserne på Rosborg Gymnasium arbejder med.

 

- Ny Rosborg er Vejles nye bæredygtige bydel bygget på seks holme, som under hele forløbet er udviklet i tæt samskabelse med borgerne. Bydelens omdrejningspunkt bliver mangfoldighed, fællesskaber og leg og læring, samtidig med at vi tager klogt vare på klimaudfordringer og ressourceudnyttelse. De første to holme skyder op derude i løbet af de kommende år, og den udvikling bliver ekstra spændende at følge, fortæller Lisbeth Wolters.

 

Arkitekturen i landskabet

På Tabletvej 1 i Vejle byder Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg, der står bag Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris, velkommen til prisuddelingen, inden RAVN Arkitektur tager over med en guidet rundtur i landskabet. Du kan bl.a. høre om, hvordan de har arbejdet med at skabe forbindelse mellem landskabet og bygningen.

 

- Vi oplever en stor interesse for at flytte til vores kommune i disse år, og vi har i Teknisk Udvalg stor fokus på udvikling af hele kommunen på en både bæredygtig og æstetisk smuk måde. Derfor glæder vi os hvert år til at uddele Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris, siger Gerda Haastrup Jørgensen.

 

Dagen slutter af med, at borgmesteren præsenterer vinderne af Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris.

 

FAKTA - ARKITEKTURENS DAG 2021

  • Arkitekturens Dag finder i år sted mandag den 4. oktober ved pavillonen på Vestre Engvej 66 i Vejle kl. 15.30, mens uddelingen af Vejle-Prisen og Borgerens Arkitekturpris foregår på Tabletvej 1 i Vejle kl. 17.30.
  • Der er begrænsede antal pladser til selve prisuddelingen. Derfor er det vigtigt at tilmelde dig på www.vejle.dk/tilmeldingarkdag.
  • Til gengæld kan du blot møde op til den guidede rundtur i Ny Rosborg. Vi anbefaler dig dog at medbringe gummistøvlerne.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Ejner Christensten, borgmester i Vejle Kommune, tlf. 20 16 32 14

Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg, tlf.: 23 46 18 94

Lisbet Wolters, stadsarkitekt i Vejle Kommune, tlf. 20 22 94 68