Pressemeddelelse
2. december 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VejleMuseerne henter ny chef fra DR

 
 
 
 

Tidligere kanalchef for DRK og DR2, Flemming Hedegaard Larsen, tiltræder stillingen som chef for VejleMuseerne i starten af 2020.

 
 
 
 

Flemming Hedegaard Larsen skifter til foråret redaktionskasketten ud med titlen som museumschef, når han skal stå i spidsen for VejleMuseerne. Flemming Hedegaard Larsen har mere end 20 års erfaring fra Danmarks største public service-institution, og den erfaring har han tænkt sig at trække med over i museumsverdenen.

 

- Jeg glæder mig meget til at skulle stå i spidsen for VejleMuseerne og få lov til at arbejde med kultur og historie fra en anden vinkel. Jeg har i mange år arbejdet med at udvikle og skabe stærkt kulturindhold, som rammer borgerne, og det er kompetencer, jeg har tænkt mig at trække på som museumschef, siger Flemming Hedegaard Larsen.

 

Flemming er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet. Han har ikke erfaring med at arbejde i museumsverdenen, hvilket han selv ser som en fordel.

 

- Det er klart, at der vil være en masse nyt, jeg skal lære, og at det vil kræve en stejl læringskurve i starten. Heldigvis har jeg en masse fantastisk dygtige medarbejdere, der er godt inde i stoffet. Til gengæld vil jeg kunne komme med et nyt syn på tingene og gøre VejleMuseerne til et endnu stærkere kulturbrand, siger Flemming Hedegaard Larsen.

 

Flemming Hedegaard Larsen bor i dag i København, men flytter til Vejle, når han tiltræder stillingen.

 

Et scoop for VejleMuseerne

 

Kulturdirektør i Vejle Kommune, Sofie Plenge, er begejstret over, at VejleMuseerne har kunnet tiltrække en så tung profil på kultur- og formidlingsområdet.

 

- Flemming har et stærkt renommé i branchen, og han har i sin tid hos DR bevist, at han kan formidle kunst og kultur på måder, der appellerer bredt samtidig med, at der er en faglig dybde. Jeg tror på, at Flemming både kan holde fast i det, der allerede fungerer rigtig godt og se en masse nye muligheder både i museet og sammen med omverdenen. Samtidig har han mange års erfaring som leder og er vellidt blandt sine medarbejdere og lederkolleger, siger Sofie Plenge.

 

Flemming Hedegaard Larsens erfaring med public service er ifølge kulturdirektøren et stort plus.

 

- Der er en bevægelse i gang i den måde, kunst og kultur bliver formidlet på, som vi som museer skal være en del af. VejleMuseerne ligger inde med en enorm viden om kunst og dens rolle i samfundet og om, hvordan mennesker har levet, tænkt og handlet gennem vores nære og fjerne historie. Den viden skal museet bringe i spil, så det er med til at sætte samtaler i gang både på museet, men også hjemme omkring køkkenbordet og på arbejdspladserne. Den opgave ligner til forveksling en public service-opgave og den kender Flemming alt til, siger Sofie Plenge.

 

Flemming Hedegaard Larsen tiltræder stillingen som museumschef for VejleMuseerne i starten af 2020.

 

Om VejleMuseerne

 

VejleMuseerne er Vejle Kommunes store hybride museumsorganisation med både kunst, nyere tids historie og arkæologi. Organisationen blev etableret i 2012. VejleMuseerne er statsanerkendte og rummer blandt andet Egtvedpigens Grav, et digitalt interaktivt museum, papir- og væveværksteder, landets største samling af grafiske kunstværker, en hel jernalderby mm. I 2018 lagde 122.800 personer vejen forbi VejleMuseerne.

 
 
 
 

Vedhæftede filer

Flemming Hedegaard Larsen.PNG
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Flemming Hedegaard Larsen, tlf. 51 50 92 15
Sofie Plenge, kulturdirektør, tlf. 60 60 99 23