De Rare Olympiske Lege er på borgernes præmisser

 
 
 
 

Den 10. september løber De Rare Olympiske Lege igen af stablen. Nogle atleter mødes på Vejle Atletikstadion, mens langt de fleste dyster på kommunens mange bosteder og dagtilbud i trygge og vante rammer.

 
 
 
 
De Rare Olympiske Lege - indmarch

De Rare Olympiske Lege - indmarch 2019

 
 
 
 

De Rare Olympiske Lege er nogle helt særlige lege. De er for alle Vejles borgere med fysiske og psykiske udviklingshandicap, og disciplinerne tæller både boccia, støvlekast, fodboldgolf, løb og forskellige stafetkonkurrencer. Alt sammen aktiviteter og konkurrencer, som henvender sig til deltagerne på deres præmisser.

 

Medaljer og fællesskab
Undersøgelser viser, at mennesker med udviklingshandicaps har større problemer med overvægt og livsstilssygdomme sammenlignet med resten af befolkningen. De Rare Olympiske Lege er en struktureret indsats, som skal motivere dem til motion i hverdagen og samtidig skabe en ramme for medarbejderne til at facilitere træningen.

 

Lars Ulrik, sundhedskonsulent i Vejle Kommune og arrangør af De Rare Olympiske Lege forklarer:

 

- Målet med legene er at fremme borgernes sundhed og motivere dem til at sætte sig mål. Guleroden er deltagelsen i De Rare Olympiske Lege, hvor de udover at få motion får medajler, pokaler og en fed oplevelse.

 

Som en del af forberedelser til legene er der lavet træningsværktøjer, som pædagogerne bruger i det pædagogiske arbejde.

 

For tredje år i træk
- I år er tredje gang vi afholder legene. Første år var størstedelen af borgerne inviteret ned på Vejle Atletikstadion. Det var en festdag med cirka 100 deltagere. Det var også planen sidste år, men på grund af corona-situationen måtte vi sadle om i sidste øjeblik og flytte aktiviteterne ud på vores bosteder og dagtilbud, siger Lars Ulrik.

 

Og det viste sig at være en rigtig god ide. Langt flere deltog i aktiviteterne, da de for dem foregik i trygge rammer. Derfor har Vejle Kommune også i år valgt, at langt de fleste aktiviteter foregår på bostederne. De atleter, der er til mere fest og ballade - og som magter og gerne vil være sammen med andre mennesker - er meget velkomne på Vejle Atletikstadion igen i år.

 

- Og det er det geniale ved vores lege. De kan tilpasses og målrettes særlige målgrupper og forhold, siger Lars Ulrik.

 

Dorte Konradsen fra Karriereværkstedet, som er Vejle Kommunes tilbud om beskyttet beskæftigelse, har været med de sidste to år og glæder sig også til legene i år:

 

- Det er altid rart at være sammen med de andre fra Karriereværkstedet, og det er også rart at få rørt sig og konkurrere om medaljer. Vi har det så sjovt, siger hun.

 

Den olympiske flamme er tændt

I lørdags var Vejles Lykke Liga hold, som er et af de få organiserede idrætstilbud, der findes til personer med udviklingshæmning i Vejle, samlet, inden de skulle til årsstævne i Herning. Inden afgang tændte de den olympisk ild med deres kampråb. Ilden er nu på vej rundt til de bosteder, der skal afholde De Rare Olympiske Lege på fredag.

 

Oversigt over, hvor legene finder sted den 10. september: 
Væksthuset/Mistbænken, Godthåbsplads 1, Thyregod, kl. 10.30-11.30 
Karriereværkstedet, Torvegade, Give, kl.10-13.45 
Karriereværkstedet, Ellehammervej, Vejle, kl. 8-13.45 
Karriereværkstedet, Gården, Give, kl. 10-13.45 
Højbo/Solsikken og Sønderbo i Give, kl.10-13.45 
Bakken Bo-Vejle, Give, kl. 10-13 
Vejle Stadion, Roms hule, kl. 10-12 
Postensvej, Brejning      
Spurvetoften, Brejning      
Skansebakken, Brejning      
De 2 gårde           
Grundet Bygade, Vejle      
Børgevangsskolen, Vejle Stadion, kl. 10-12 
Papirfabrikken, Vejle Stadion, kl. 10-12 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Sundhedskonsulent Lars Ulrik, tlf. 23 22 90 33.
Pressen er velkommen til at kigge forbi på Vejle Atletikstadion eller de enkelte bosteder/dagtilbud. Kontakt gerne Lars Ulrik for nærmere aftale.