Pressemeddelelse
21. maj 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beredskabsøvelse i naturbrand

 
 
 
 

I aften tirsdag den 21. maj holder TrekantBrand beredskabsøvelse i området omkring Rødding skov

 
 
 
 
 
 
 
 

Øvelsen tager udgangspunkt i et scenarie, hvor en naturbrand er under kraftig udvikling og truer nærtliggende beboelse i området.

 

Formålet med øvelsen er at udvikle og træne indsatspersonalets kompetencer i håndtering af naturbrande.

 

Beredskabsøvelser er også en mullighed for at træne samarbejdet mellem involverede myndigheder og samarbejdsparter ved større hændelser.

 

Fra TrekantBrand er det primært mandskab fra stationerne i Rødding, Jels, Skodborg, samt frivillige fra henholdsvis Kolding og Vejen. Herudover vil operationscentret i Fredericia være aktiveret. Syd- og Sønderjyllands Politi deltager med indsatsleder Politi samt hjemmeværn, og varetager den koordinerende ledelse af indsatsen. Beredskabsstyrelsen deltager med et udrykningshold, til assistance for TrekantBrand.

 

Der er tale om en fuldskala beredskabsøvelse, hvor store dele af beredskabet aktiveres, og hvor der vil indgå figuranter i øvelsen. I alt forventes omkring 120 personer at deltage i øvelsen på dagen.

 

I forbindelse med øvelsen vil der ikke blive anvendt udrykningskørsel.

 

Øvelsen finder sted den 21. maj i tidsrummet 18.30 til 22.30 omkring Rødding skov, på Skodborgvej. I forbindelse med øvelsen er Skodborgvej spærret. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

For kontakt til TrekantBrand vedr. øvelsen henvises til 7681 0860 eller trekantbrand@trekantbrand.dk