Pressemeddelelse
28. november 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyt anonymt tilbud til unge i Vejle om køn, seksualitet og prævention

 
 
 
 

Region Syddanmark og Vejle Kommune slår den 2. december 2019 dørene op for et nyt fælles initiativ: "Ung Sex Vejle - Anonymt tilbud for unge om køn, krop, sex og prævention".

 

Der holdes åbningsreception mandag den 2.12 kl 16-18 hos Sundhedsplejen, Nyboesgade 35 B, Vejle. Pressen er velkommen

 
 
 
 
 
 
 
 

Formålet med det nye tilbud er at styrke de unges seksuelle sundhed. Det er et tilbud, hvor de unge kan henvende sig anonymt og få samtaler og vejledning om køn, krop, sex og prævention. Tilbuddet kan samtidig tilbyde undersøgelser for seksuelt overførte sygdomme som f.eks. klamydia, og de unge tilbydes gratis prævention på baggrund af en samtale.
 

- Det er dejligt, at vi får endnu et tilbud i paletten af forebyggende tilbud til de unge i Vejle, siger Torben Elsig, formand for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune.

- Det kan for nogle grupper af unge være svært at finde nogen at snakke med om seksualitet. Det er der nu en anonym mulighed for, så de kan blive klædt på til at træffe sunde og sikre valg. Samtidig er det en glæde, at vi har kunnet finde sammen om projektet på tværs af region, kommune og sygehus. Det er derfor endnu et eksempel på vores gode samarbejde, understreger Torben Elsig.
 

Formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark, Bo Libergren, hæfter sig også ved, at tilbuddet er et samarbejdsprojekt mellem Region Syddanmark og Vejle Kommune:

- Projektet er endnu et fornemt eksempel på det gode samarbejde mellem regionen og kommunerne her i Syddanmark, hvor vi udvikler det nære sundhedsvæsen i fællesskab. Vi skal give de unge mulighed for at passe på sig selv, så de kan forebygge uønskede graviditeter og seksuelt overførte sygdomme. Vi ved, der er et stort potentiale i at forebygge uønskede graviditeter og seksuelt overførte sygdomme ikke mindst for at forebygge senere indsatser i sundhedsvæsnet, siger Bo Libergren.

Tilbuddet placeres hos Sundhedsplejen på Vestbygården. Det holder åbent hver mandag eftermiddag, og der er åbent for "drop in" fra 13-16. Der vil være en sygeplejerske og en gynækolog fra Sygehus Lillebælt og en sundhedsplejerske fra kommunen til stede.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Formand for Børne- og Familieudvalget, Vejle Kommune, Torben Elsig: 4094 5740

 

Formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen, Region Syddanmark, Bo Libergren: 2920 1800

 

Ledende sundhedsplejerske, Vejle Kommune, Ulla Dupont: 2913 1533

 

Ledende overlæge Annemette Lykkebo, Afdelingen for Kvindesygdomme og Fødsler, Sygehus

Lillebælt: 6022 2323

 

Hjemmeside: Vejle.dk/ungsex