Pressemeddelelse
5. maj 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejle nomineret til Årets elevvenlige kommune 2020

 
 
 
 

Danske Skoleelever kårer i næste uge Årets elevvenlige kommune 2020, hvor de anerkender de kommuner, der har gjort en særlig mærkbar indsat i arbejdet med elevdemokratiet.

I år er Vejle blandt de fem nominerede kommuner til titlen.
 

 
 
 
 
 
 
 
 

- Vi er vældig stolte af, at Vejle er nomineret til den fine pris, og det er en flot anerkendelse af det store arbejde, som vores mange aktive elevråd præsterer hver dag på alle vores skoler, siger Torben Elsig-Pedersen, formand for Børne- & Familieudvalget.

- Nomineringen er også en dejlig anerkendelse af vores indsats for at inddrage eleverne i skolens udvikling, hvor vi efterhånden har skabt nogle gode traditioner for et tæt samarbejde, bl.a. et årligt fællesmøde mellem Børne- & Familieudvalget og Fælleselevrådet.

- Eleverne har f.eks. også afviklet børne-byrådsmøder i forbindelse med det årlige Folkemøde på Rådhustorvet.

 

I begrundelsen for nomineringen af Vejle hedder det, at:

"Vejle har et velfungerende og engageret fælleselevråd, som over en årrække har udviklet sig til at være et selvfølgeligt element i den demokratiske hverdag i kommunen.

 

Rådet har i år blandt andet været med til at sparre på evaluering af folkeskolereformen sammen med Børne- og Familieudvalget og har på den måde været en direkte stemme ind i kommunens videre arbejde med skolelivet i Vejle Kommune.

 

Udover at være en fast del i kommunalpolitik, så udmærker Vejle Fælleselevråd sig ved at være et særdeles aktivt råd med stor indflydelse, egne faste demokrati- og debatevents samt nye og innovative elevdemokratiprojekter."

 

Vejle, der tidligere har modtaget prisen i 2013, er nomineret til prisen sammen med kommunerne Odense, Esbjerg, Furesø og Rudersdal.

 

De fem kommuner er valgt af Danske Skoleelevers elevsupportere på baggrund af kommunernes egne indstillinger. Den endelige vinder af titlen som Årets Elevvenlige Kommune vælges af Danske Skoleelevers bestyrelse.

 

Læs mere om elevvenlig kommune her

https://skoleelever.dk/elevvenlig-kommune-2020/

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Torben Elsig-Pedersen, formand for Børne- & Familieudvalget, tlf. 40 94 57 40