DGI vil bygge nyt hovedsæde sammen med Vejles nye bibliotek og kulturhus

 
 
 
 

Byggefeltet ved Willy Sørensens Plads 1 i Vejle har været i offentligt udbud. Fristen er udløbet, og der kom kun ét bud, og det var fra DGI.  

 
 
 
 

Sagen om byggefeltet ved Willy Sørensens Plads 1 var på det lukkede byrådsmøde onsdag aften. Her besluttede byrådet, at DGI får retten til at købe grunden, hvor de ønsker at bygge deres nye landskontor.

 

Tilbudsgiver skulle vælges ud fra økonomiske ressourcer, faglige kompetencer og idéoplæg til, hvordan tilbudsgivers projekt kan bidrage til at skabe synergi med kommunens nye bibliotek og kulturhus. Projektet skal også skabe synergi til de funktioner og aktiviteter, der allerede er i området.

 

Næste skridt hen imod et egentlig salg til DGI er, at DGI nu i samarbejde med Vejle Kommune skal lave et forslag til en udviklings- og bebyggelsesplan for området. Den skal vise, hvordan området kan bruges til et nyt bibliotek og kulturhus sammen med DGI´s nye hovedsæde. Planen skal også indeholde skitse til arkitektur for DGI´s nye hovedsæde, og her har DGI allieret sig med Ravn Arkitektur.

 

Byrådet skal så tage endelig stilling til planen, inden DGI kan overtage grunden. Dette forventes at ske i foråret 2024.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Kirsten Sørensen, chefkonsulent i Vejle Kommune, ksore@vejle.dk, tlf. 21 34 62 84