Pressemeddelelse
12. september 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvordan smager en tomat i mørke?

 
 
 
 

Xeneriet i Vejle lægger i oktober lokaler til en pop-up restaurant, hvor gæsterne skal spise deres middag i totalt mørke. Aftenens menu bliver i øvrigt serveret af tjenere, der selv er blinde.

 
 
 
 
 
 
 
 

Hvad betyder vores synssans egentlig for vores madoplevelser? Det har borgerne i Vejle mulighed for at undersøge, når blinde tjenere fra Fuglsangcentret i Fredericia inviterer gæsterne ind i deres univers. I løbet af en hel aften vil gæsterne opleve, hvordan sanserne bliver skærpet, når de smager sig igennem en treretters menu uden at kunne se hverken maden eller deres omgivelser.

 

Formålet med aftenen er at give borgerne i Vejle en sjov og anderledes oplevelse, men også et indblik i, hvordan blinde borgere oplever verden og fx det at spise.

 

- Idræts- og kulturoplevelser er fantastiske arenaer til at få nedbrudt nogle af de fordomme folk har om, hvordan det er at leve med et handicap. Hele Parasportens År handler om at afmystificere fordomme og sætte fokus på de ting, der samler os, siger Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle.

 

Populært at spise i mørke

 

'Middag i mørke' er et koncept, der har vundet indpas flere steder i verden. I Berlin og Hamborg melder man hver aften udsolgt på de restauranter, hvor menuen bliver serveret af blinde tjenere i totalt mørke.

 

Tjenerne fra Fuglsangcentret i Fredericia er vant til at servere mad i mørke for nysgerrige gæster, og her glæder man sig over, at borgerne i Vejle nu får lov til at opleve konceptet:

 

- Vores erfaring siger os, at Middag i mørke er en oplevelse, som virkelig huskes og efterlader et stort indtryk. Det er både sjovt, lærerigt, det er grænseoverskridende og giver stof til eftertanke samt sætter sine spor i forhold til det handicap at være blind eller svagsynet. Vi håber at rigtig mange vil deltage, da vi garanterer en oplevelse for livet, siger Christian Kring, hotelchef i Fuglsangcentret.

 

Under middagen giver tjenerne tips og tricks til restaurantgæsterne, så det hele bliver lidt nemmere. Og når middagen er færdig, bliver lyset tændt, så gæsterne kan se, hvad de har spist.

 

Fakta

 

Fuglsangcentret arrangerer i samarbejde med Vejle Kommune en pop-up restaurant i Xeneriet den 25. og 26. oktober, hvor gæsterne spiser i totalt mørke.

 

Middagen består af en treretters menu samt drikkevarer og koster 500 kr. pr. kuvert. Middagen varer tre timer fra kl. 18.00-21.00 og der er et begrænset antal pladser. Billetter kan købes fra den 15. september.

 

Køb dine billetter her:
25. oktober: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=r2i58lgaeg
26. oktober: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=aby8ea9gez

 

Middag i mørke er en del af Parasportens År i Vejle Kommune, hvor der sættes særligt fokus på parasportens verden. Læs mere på www.vejle.dk/parasport

 

Fuglsangcentret i Fredericia er ejet af Dansk Blindesamfund, og stedet er kendt for gastronomi i verdensklasse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen, tlf. 25 47 35 35

Hotelchef i Fuglsangcentret, Christian Kring, tlf. 76 20 21 00