Byggeri af nyt p-hus går i gang

 
 
 
 

Det indledende arbejde med at opføre et nyt parkeringshus med plads til 1.000 biler tæt ved banegården går i gang torsdag 16. september. Der varsles om støj, støv og vibrationer i de kommende uger.

 
 
 
 
Nyt p-hus indledes.png

Det indledende arbejde med det nye p-hus på Gammelhavn går i gang på torsdag. Første skridt er at anlægge en vejbro over Vejle Å. Visualisering: Sweco Architects

 
Nyt p-hus.png

Det kommende p-hus på Gammelhavn bliver med plads til 1.000 biler og forventes klar til april 2023. Visualisering: Sweco Architects

 
 
 
 

Om halvandet år står Vejles nye parkeringshus ved Gammelhavn klar til at modtage 1.000 biler. På torsdag 16. september begynder det indledende arbejde til det fem etager høje p-hus.

 

- Hele området omkring Gammelhavn udvikles jo i øjeblikket, som et flertal i byrådet har besluttet. Godsbanebygningen er i gang med at blive pillet ned sten for sten, vi anlægger en ny forbindelsesvej, og NPV går lige om lidt i gang med at fjerne det tidligere posthus for at opføre bypark, boliger og indkøbscenter. Det har fjernet en række parkeringspladser i området og flyttet dem længere væk. Det er de pladser, vi nu genskaber med parkeringshuset, forklarer Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg.

 

Varslingsbreve sendt ud

Første skridt på vejen er dog at opføre en ny vejbro over Vejle Å, der skal forbinde Sjællandsgade med det nye p-hus. Arbejdet med at rydde området på den nordlige side af åen går i gang torsdag 16. september, og fra mandag 20. september og ca. 14 dage frem, vil der blive funderet spuns og jernbetonpæle til vejbroen i dagtimerne. Det betyder både støj, støv og vibrationer.

 

- Vi har sendt varslingsbrev ud til alle berørte bygningsejere i området, og vi opsætter vibrationsmålere, der giver alarm, hvis der skulle opstå uforudsete vibrationer, forklarer Jonas Langer Flyvholm, der er projektchef i Vejle Kommune.

 

Billigere med 1.000 pladser

Oprindeligt skulle parkeringshuset blot have indeholdt 400 pladser, men da tilbuddene på byggeriet lå klar, viste det sig, at det var billigst at bygge 1.000 pladser fra starten. Det blev derfor godkendt med et byrådsflertal lige før sommerferien.

Parkeringshuset forventes færdigbygget i april 2023.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg, tlf.: 23 46 18 94

Jonas Langer Flyvholm, Projektchef i Vejle Kommune, tlf.: 20 59 71 73