Pressemeddelelse
29. august 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LÆS DIG GENNEM BYEN PÅ CYKEL

 
 
 
 

Det er nyt, at man i Vejle under den sidste del af Trekantens Festuge og nogle uger frem vil kunne cykle og læse på samme tid - fra Fjordenhus til biblioteket. Det sikrer et samarbejde mellem Skriveklubben Vejle og Vejle Bibliotekerne.

 
 
 
 
Tre cykelplakater
 
 
 
 

30 plakater hænges i op i lygtepæle langs en rute, som går fra Strandgade lige omkring Føtex, henover Nørretorv, Dæmningen, til højre ad Kirkegade, Blegbanken, Vedelsgade, via Enghavevej, Flegmade og langs Boulevarden til Willy Sørensens Plads. På ruten kan du læse om det, du passerer, i et både historisk og nutidigt blik, og fortællingen blander sig med bybilledet og sætter en række tanker i gang. De vante omgivelser får i samspil med cykelfortællingen et andet skær.

 

Det er digteren Yvonne Neseth Eriksen, som er forfatter på fortællingen. Den er oprindeligt opstået som en skriveudfordring i skriveklubben og har efter redaktionel sparring nået sin endelige form.

 

Opgavens benspænd var at skrive højst 30 tekster på op til 10 ord, som beskriver en cykeltur gennem Vejle. Vi begynder med Vejle set fra den materielle, udvendige side og med energien i Olafur Eliassons Fjordenhus in mente. Herfra bevæger vi os på cykel nysgerrigt ind i byens rum og ind i byens mennesker i nutid, fortid og fremtid. Her er hastigt forladte drømme og ro, og kærlighed der skal genopfindes, når blikket svigter. Her er rum til tilværelsens årstider, også døden på Sct. Maria Hospice i form af en sommerfugl på besøg fra den vejlensiske digter Inger Christensens requiem Sommerfugledalen. Her er sprog under fødderne og unge under uddannelse, som dagligt mærker vægten af alle sprogets tegn. Her er resiliens, fordi evnen til at finde og bevare styrken i det værende og i sig selv er altafgørende, men også fordi Vejle er en af 100 byer i et globalt resiliensnetværk. Og her er biblioteket, hvor filosoffen Ludwig Wittgenstein inviterer os ind med en påmindelse om, at vores sprog sætter grænsen for det, vi evner at tænke.

 

Cykelfortællingen er også et af Vejle Bibliotekernes initiativer i forbindelse med Danmarks Biblioteksuge '18, som løber af stablen i uge 37 og sætter fokus på ORD og deres betydning for os som mennesker.

 

Vedhæftede filer

Cykelhistorie1.jpg
Cykelhistorie 2.jpg
Cykelhistorie3.jpg
 
 
 
 

For yderligere oplysninger kontakt:

Bibliotekar Thomas Vang Glud, Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle
Tlf.: 23 98 52 11. E-mail: thvgl@vejlebib.dk.

 

 
 
 
 
 
 

Vejle Bibliotekerne - Willy Sørensens Plads 1 - 7100 Vejle - tlf 7681 3200 - vejlebib@vejlebib.dk