Pressemeddelelse
1. november 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krydsombygning skal gøre det lettere at komme frem i Vejle

 
 
 
 

Det trafikerede kryds på Havnegade i Vejle skal ombygges, og de gamle lyssignaler udskiftes med nye. Ombygningen skal skabe bedre trafikafvikling - ikke bare i krydset, men gennem hele midtbyen. Projektet er en del af Vejles nye mobilitetsplan.

 
 
 
 
 
 
 
 

Det skal være nemt at nå frem til sit mål og komme af med bilen i Vejle midtby. Sådan lyder en af hovedvisionerne i Vejles nye mobilitetsplan, der gælder frem til 2030.

 

Ombygningen af krydset mellem Danmarksgade, Langelinie, Jyllandsgade og Havnegade er et af de projekter i planen, som skal gøre det nemmere for alle typer af trafikanter at komme frem i den inderste del af Vejle.

 

Krydsombygningen ligger blandt mange andre projekter på Ring 1, der i mobilitetsplanen kaldes "parkeringssøgeringen", og som altså skal gøres endnu mere effektiv.

 

- Vi vil gerne hjælpe personer med ærinde i det inderste af Vejle med hurtigt at nå frem og komme af med bilen, så midtbyen ikke fyldes op af parkeringssøgende trafik. Derfor arbejder vi blandt andet med at forbedre byens eksisterende kryds, hvor hver enkelt ombygning på sigt skal kunne mærkes igennem hele Vejle by - og på hele den inderste ring - Ring 1, siger Christoffer Melson, formand for Teknisk Udvalg i Vejle.

 

Flere biler gennem krydset ad gangen
Med ombygningen af "Havnegadekrydset" bliver udkørslerne fra Danmarksgade og Langeline mod Havnegade udvidet og rettet op, så de kommer til at ligge i en mere lige linje over for hinanden.

 

Den ændring vil blandt andet forbedre oversigtsforholdene i krydset, og det vil blive muligt for flere bilister ad gangen at komme gennem krydset ved grønt lys.

 

Samtidig ændres forløbet af grønt/rødt lys i krydsets nye master, så bilisterne fra Danmarksgade og Langelinie prioriteres højere end i dag, hvor der i de to gader opleves en del trængsel i myldretiden.
 

Indkørselsforbud til sidegade skal skabe sikkerhed og bedre flow
Krydsets endelige trafikafvikling afhænger desuden af trafikken længere nede af Havnegade. Teknisk Udvalg besluttede på udvalgsmødet tirsdag eftermiddag, at der skal være forbud mod indkørsel til Jernbanegade fra Havnegade, således at bilerne fremover kan køre ud fra Jernbanegade, men ikke den modsatte vej. Dette vil være med til at modvirke den kødannelse, som i dag ses på Havnegade frem mod lyskrydset.

 

Ensretningen af Jernbanegade vil endvidere skabe mere sikre forhold for de gående og for cyklisterne på Supercykelstien i Havnegade. Cykelbanen, som i dag løber forbi Havnegade, vil kunne ændres til en cykelsti, som adskilles fra bilernes kørebane med en kantsten.

 

Fortovet bliver gennemgående - forbi Jernbanegade, og det bliver dermed nemmere og mere sikkert for de gående at komme frem.

 

Se visualiseringen af ændringerne herunder.

 
 

 

Arbejdet er begyndt og forventes afsluttet i december. Følg det på www.vejle.dk/trafikinfo.

 

Læs Mobilitetsplan 2018-2030 - et visionskatalog her: www.vejle.dk/mobilitet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation
  • Formand for Teknisk Udvalg i Vejle Christoffer Aagaard Melson, tlf.: 26 28 82 02; e-mail: chram@vejle.dk
  • Projektleder Gitte Fuhr Thomsen, tlf.: 76 81 23 20, mail: gifth@vejle.dk