Pressemeddelelse
5. august 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Affald skyld i eksplosion i skraldebil

 
 
 
 

Onsdag morgen var forkert sorteret affald skyld i en eksplosion i en skraldebil. Små gasflasker fra en ukrudt brænder, i en affaldsbeholder til metal og plastik, var skyld i hændelsen. Det er anden gang på 14 dage, at forkert affaldssortering er årsag til brand i Vejle Kommune.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Skraldemanden Peter fik sig noget af et chok, da han onsdag morgen var ude på sin rute i Søndermarken for at tømme affaldsbeholdere med genanvendeligt affald. Han havde lige tømt en stor beholder med metal og plastik op i skraldebilen og trykket på knappen for at mase affaldet sammen. Netop som han satte sig ind i bilen, lød der et kæmpe brag fra en eksplosion i bilens affaldskammer.

 

-          Jeg fik en kæmpe forskrækkelse og skyndte mig ud af bilen. Da jeg kom om til bagenden, stod der store flammer ud af bilen. Jeg alarmerede selvfølgelig brandvæsnet med det samme, hvor efter jeg, sammen med en tilløbende beboer fra området, gik i gang med at øse vand ind i affaldskammeret, fortæller Peter.

 

Brandvæsnet var hurtigt på stedet og fik slukket branden, hvorefter de fulgte skraldebilen til AffaldGenbrug på Vestre Engvej. Skraldebilen blev tømt, og brandfolkene kunne med det samme se, at branden var opstået, fordi der var små gasflasker med i affaldet.

 

-          Det er anden gang inden for 14 dage, at vi oplever brand i affaldet, fordi affaldet ikke bliver sorteret korrekt. Små gasflasker er farligt affald og skal afleveres i de røde kasser eller på en af kommunens genbrugspladser. Situationen her til morgen kunne have udviklet sig i en retning, vi helst ikke vil tænke på. Vi opfordrer til, at man bruger sorteringsguiden på kommunens hjemmeside eller kontakter os, hvis man er i tvivl om, hvordan affaldet skal sorteres, så vi fremadrettet undgår de farlige situationer, siger Tina Skadkjær, Teamleder hos AffaldGenbrug.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Martina Hinrichsen, Kommunikationskonsulent, AffaldGenbrug, Teknik & Miljø, Vejle Kommune.
Mail: manhi@vejle.dk, tlf.: 76 81 28 16