Nyt kulturhus åbner i Nørremarken

 
 
 
 

Den 30. maj åbner det nye kulturhus i det gamle Nørremarkscenter på Finlandsvej. Kulturhuset, i daglig tale kaldet NC10, skal være et mødested for bydelens borgere.

 
 
 
 
Nørremarken1.jpg

Der er en masse spændende børnebøger i den nye filial på Nørremarken

 
 
 
 

Nørremarkens nye kulturhus rummer et bibliotek, kreativt værksted, spilarkade, foredragssal, galleri og mødelokaler. Biblioteket er et midlertidigt tiltag, hvis formål er at skabe rammerne for at kunne mødes i fælleskaber samt give mulighed for at låne, aflevere og afhente reserverede bøger. På biblioteket vil der også løbende være aktiviteter, som du kan deltage i.

 

Kulturhuset er klar og husets aktører - Vejle Bibliotekerne, Den Boligsociale Helhedsplan og Spinderihallerne - står parat til at tage imod dig og andre nysgerrige borgere mandag den 30. maj, hvor du fra kl. 15-21 kan se, hvad kulturhuset har at byde på. I løbet af dagen vil biblioteket afvikle workshops og aktiviteter for både børn, unge og voksne.

 

Kulturhus fyldt med aktiviteter

Kulturhuset er blevet udviklet i sammenspil med borgere og foreninger i området, og fælles for de fleste bidrag har været et ønske om et hus, hvor borgere kan mødes og dele viden, kompetencer, kultur og oplevelser. "Dette vil vi forsøge at efterkomme ved løbende at undersøge, vurdere og justere de tilbud og aktiviteter, som vi tilbyder i vores nye filial", fortæller bibliotekschef Mette Høxbro. Centralt i NC10 er Vejle Bibliotekerne nye filial, hvor borgere kan gå opdagelse i alt fra skønlitteratur, faglitteratur og krimier til billedbøger og Fantasy-romaner. Der vil desuden være et børneområde til leg, et loungeområde til fordybelse, brætspil og spilarkaden BibBip.

 

Biblioteket er åbent fire dage om ugen (man-tors), og der vil være personale til stede en del af åbningstiden. Hver uge afvikler medarbejdere fra biblioteket aktiviteter for både børn, unge og voksne, i dagtimerne såvel som om aftenen. Der udbydes bl.a. kreative aktiviteter, IT-hjælp, borgerkurser, strikkeworkshops, foredrag og makerspaces. Biblioteket vil også være åbent i sommerferieperioden, dog med begrænset bemanding.

 

Det praktiske

Du kan finde kulturhusets åbningstider på Vejle Bibliotekernes hjemmeside. Ønsker du at blive orienteret løbende om aktiviteter og tilbud i huset kan du tilmelde dig nyhedsbrevet via andea@vejlebib.dk.

 

 
 
 

Vedhæftede filer

Nørremarken1 ubeskåret.jpg
Nørremarken2.jpg
 
 
 
 

For yderligere oplysninger kontakt:

Afdelingsleder Michael Skjærris, Vejle Bibliotekerne, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle
Telefon: 40 42 90 51. E-mail: msk@vejlebib.dk

 

 
 
 
 
 
 

VEJLE BIBLIOTEKERNE

Willy Sørensens Plads 1 - 7100 Vejle - tlf 76 81 32 00 - vejlebib@vejlebib.dk