Pressemeddelelse
7. juni 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gå på opdagelse med Vejles nye arkitekturguide

 
 
 
 

Nu kan Vejles borgere og besøgende glæde sig til at kunne opleve byen på en helt ny måde. Vejle Kommune, Teknik & Miljø, udgiver Arkitekturguide Vejle, der består af tre dele: en bog, en app og en hjemmeside. Der er 100 af de bedste nyere projekter med i guiden, og den findes på både dansk og engelsk.

 
 
 
 
IMAGE
 
 
 
 

Vejle er kendt som en by med rigtig mange spændende bygninger, gågader og pladser. En kommune der er præget af spændende arkitektur. Med den nye Arkitekturguide Vejle - Ny arkitektur 1990-2016, præsenterer Teknik & Miljø på en ny og spændende måde de 100 bedste eksempler på nyere bygninger, byrum og parker i Vejle Kommune.

 

Peder Hummelmose, formand for Teknisk Udvalg, fortæller: "Arkitekturguiden er et nyt, stort skridt i udviklingen af vores arkitekturpolitik. Det er fantastisk, at vi har så meget god arkitektur i kommunen. Det er bl.a. også derfor, at vi får så mange besøgende fra både Danmark og udlandet. Med den nye arkitekturguide får vi ikke blot en viden om arkitekturen omkring os, men det giver en mulighed for også at fastholde og udbrede denne viden i kommende projekter. Jeg er tit ude at vise gæster rundt i kommunen, og med arkitekturguiden får vi et godt overblik over alt det arkitektur, vi har at byde på i kommunen - og ikke mindst får vi mange informationer omkring disse - på en visuel og letlæselig måde".
 

Flotte fotos og korte, beskrivende tekster
Arkitekturguide-bogen, der er udgivet i samarbejde med Byhistorisk Forlag, Vejle, indeholder 60 byggerier og byrum i Vejle Kommune, og har en masse flotte fotos og en kort tekst på både dansk og engelsk.

 

Med app'en i hånden kan du selv finde rundt i byen og samtidig få rigtig meget information om de forskellige byggerier. Guiden indeholder to gåture i Vejle midtby, en tur på lystbådehavnen i Vejle og en tur i Kellers Park i Brejning. Og du kan også selv lave din egen tur. App'en er gratis og meget let at bruge. Ligeledes vil du også kunne blive klogere på Vejles nyere arkitektur på hjemmesiden, som, sammen med bogen og app'en, præsenteres ved lanceringen af Arkitekturguiden.

 

Lisbet Wolters, der er stadsarkitekt ved Teknik & Miljø i Vejle Kommune, er også begejstret for den nye guide. "Det er en guide, der er helt unik i Danmark, og jeg er sikker på, at vi rammer lige ned i et stort ønske fra vores borgere, erhverv og turister. Jeg oplever en meget stor interesse for Vejles arkitektur, og den vil blive endnu større med den nye Arkitekturguide. Arkitektur er værdiskabende. Huse bliver mere værd, når arkitekturen er god. Og så handler det også om branding - den gode fortælling, og om at rare og smukke omgivelser gør folk glade, giver et bedre bymiljø og skaber mere handel."

 

 

Faktaboks

  • Arkitekturguiden er udarbejdet af Vejle Kommune i samarbejde med Henrik Stjernholm, indehaver af StjernholmArkitektur.
  • Arkitekturfotograf Helene Høyer Mikkelsen har taget 1.300 fotos til guiden.
  • Udgivelsen af bogen og app'en finder sted onsdag den 14. juni kl. 15 i Bygningen i Vejle.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Peder Hummelmose, Formand for Teknisk Udvalg, Vejle Kommune. Mail: pehum@vejle.dk og tlf.: 40 21 02 86.

 

Lisbet Wolters, Stadsarkitekt, Byer & Land, Teknik & Miljø, Vejle Kommune. Mail: liwol@vejle.dk og tlf.: 20 33 94 68.

 

Anne-Mette Agermark, Urban Designer, Projektudvikling, Byer & Land, Vejle Kommune. Mail: anmag@vejle.dk og tlf.: 76 81 22 44.