Pressemeddelelse
12. marts 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skal du tjekke blodtrykket? – så lån et apparat på biblioteket

 
 
 
 

Siden 2012 har indbyggerne i Vejle Kommune haft mulighed for at låne et blodtryksapparat på biblioteket, og i 2018 skete det 133 gange.

 
 
 
 

Du kan låne et blodtryksapparat på biblioteket og i bogbussen (foto: Vejle Bibliotekerne)

 
 
 
 

Hører du til dem, der skal måle deres blodtryk mindst en gang om året? Svaret er ja. For selv hvis du er sund og rask, er det en god ide at 'tjekke trykket' regelmæssigt. Du kan bede din læge om gøre det, men du har også muligheden for selv at låne et blodtryksapparat på biblioteket.

 

I 2012 besluttede Sundheds- og Forebyggelsesudvalget nemlig, at der hvert år skal afsættes midler til indkøb og vedligehold af apparater, som frit kan lånes på kommunens 5 biblioteker og i bogbussen.

 

Det benyttede 133 mennesker sig af i 2018, hvilket er en væsentlig stigning fra 80 udlån i 2017. Om stigningen skyldes, at der blev indkøbt nyt udstyr i 2018 er uvist, men den fungerende formand for udvalget, Hans Hoffensetz (V), glæder sig over, at der er flere, som benytter sig af tilbuddet.


"Vi vil jo gerne gøre det så nemt som muligt for folk at få taget deres blodtryk, så flere husker at få det gjort. Derfor glæder jeg mig også over, at der er sket en markant stigning i antallet af dem, der benytter dette tilbud på bibliotekerne", fortæller han.

 

Apparaterne kan lånes i en måned ad gangen, på samme måde som når man låner bøger. Og eftersom de også kan lånes i bogbussen, er de nemt tilgængelige i hele kommunen.

 

Hvis du låner et af blodtryksapparaterne er det vigtigt, at du følger den vejledning, som følger med. Ellers kan tallene være misvisende. Hvis dit blodtryk viser sig at være for højt, bør du altid kontakte din læge.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Hans Hoffensetz (V) - fungerende formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget
hahof@vejle.dk
mobil 26 17 10 96