Pressemeddelelse
15. juni 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyt samarbejde skal styrke Vejles musikmiljøer og talenter

 
 
 
 

Går du og drømmer om at stå på de helt store scener og måske endda leve af musikken? Så er der godt nyt. EliteVejle og Quasar har indledt et talentsamarbejde, som skal styrke de unges muligheder for at drive deres musikalske talent til noget større.

 
 
 
 

Talentarbejde inden for idræt og kultur har meget tilfælles. Derfor er EliteVejle og Quasar talentprogram under Jelling Musikfestival gået sammen om at støtte Vejle Kommunes upcoming artister og bands og få dem ud af øvelokalerne og ud på de store scener.

 

Quasar har arbejdet med unge musikalske talenter over de sidste 16 år. Men tager man den musikalske faglighed ud af ligningen, så handler talentsamarbejdet, ifølge direktør i Jelling Musikfestival Lars "Charlie" Mortensen, helt basalt om at give mennesker mulighed for at være, udvikle sig og være sammen om noget man finder fællesskab i.

 

- Selvom Quasar er et musikalsk talentudviklingsprogram, som jo skal være med til at skabe nye dygtige aktører på musikscenerne rundt omkring, så er det også vigtigt for Jelling Musikfestival at give de unge musikere oplevelser og erfaringer, som kan være med til at udvikle dem som mennesker. Vi glæder os meget til samarbejdet med EliteVejle og tror, at et fælles fokus på talentarbejdet kan være med til at gøre en forskel for de unge i Vejle Kommune, siger Lars "Charlie" Mortensen.

 

Stærkt ekspertteam

 

Inden for idrættens verden har man længe benyttet sig af sportspsykologer, fysioterapeuter m.fl. for at fremme idrætstalenternes præstationer. Og det målrettede fokus på at fremme alle aspekter ved en præstation er noget, musikkens verden kan have stor gavn af. Derfor indebærer samarbejdet mellem EliteVejle og Quasar blandt andet, at de unge musiktalenter til en vis grad har mulighed for at trække på EliteVejles ekspertteam.

 

- Vores ekspertteam har mange års erfaring med at hjælpe unge talenter. Der er ingen tvivl om, at hvis du skal klare dig som professionel idrætsudøver, så er det lige så vigtigt, at du arbejder med din psyke som din fysik. Her ser jeg nogle tydelige paralleller til musikkens verden, og det glæder mig, at vores ekspertteam nu også kan hjælpe unge musikalske talenter, siger Knud Erik Hansen, formand for EliteVejle.

 

Tæt samarbejde med Vejle Musikskole

 

Et af de steder i kommunen, der for alvor er startskuddet for mange unges musikinteresse, er Vejle Musikskole. Derfor er det da også helt naturligt, at musikskolen bliver en tæt samarbejdspartner i arbejdet om at styrke Vejle Kommunes musikmiljøer og talenter.

 

- Det at performe kræver enormt meget i dag og samtidig kan det være enormt ensomt at dyrke sit talent. Jeg er så glad for, at vi nu både får mulighed for at tilbyde vores unge musiktalenter den mentale forberedelse med hjælp fra EliteVejles team og muligheden for, at de kan mødes i netværk med andre, som er lige så passionerede omkring deres særlige interesse - om det så er fodbold, svømning, obo eller sang, siger musikskolechef, Sten Byriel.

 

Unge talenter er fremtiden

 

Hos Vejle Kommune har man en drøm om, at Vejle skal være talenternes by. Og med de mange idrætstalenter, der har potentiale til fx at kvalificere sig til De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege i Tokyo, har kommunen da også noget at have det i.

 

- Vores mange unge spirende talenter er fremtiden. Derfor skylder vi dem også de bedst mulige vilkår for at drive deres talent til noget. Det er både godt for de unge talenter, men det er bestemt også godt for vores kommune og vores fælles kultur- og idrætsliv, siger Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune.

 

Vejle Kommune har bevilget 150.000 kr. til samarbejdet i perioden 2020-2022.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Knud Erik Hansen, EliteVejle, tlf. 21 79 56 42
Dan Arnløv Jørgensen, kultur- og idrætsformand, tlf. 25 47 35 35
Jacob Kromann-Gallop, Quasar, tlf. 51 94 92 61

Sten Byriel, Vejle Musikskole, tlf. 30 46 23 03