Pressemeddelelse
6. januar 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drømmer du om at bo i et seniorbofællesskab?

 
 
 
 

Det vil Vejle Kommune gerne vide og inviterer derfor til inspirationsmøder i Børkop, Give, Egtved og Jelling i januar og februar.

 
 
 
 
Drømmer du om at bo i et seniorbofællesskab?

Vejle Kommune holder fire inspirationsmøder om seniorbofællesskaber.

 
 
 
 

Hvad gør du lige, når du gerne vil bo i egen bolig længst muligt, men samtidig gerne vil have en mindre bolig, som er mere overskuelig og giver dig mere tid til andre aktiviteter? Eller hvis du bare vil være del af et fællesskab. For en del er svaret at flytte i bofællesskab.

 

Ofte er tryghed også et nøgleord. Det er rart at vide, at der er nogen tæt på, og samtidig giver et bofællesskab et godt naboskab og netværk. Derfor skyder mange nye boformer for ældre op rundt i landet, og der er især lange ventelister til seniorbofællesskaber. Seniorudvalget og Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati i Vejle Kommune vil derfor give borgerne mere viden om seniorbofællesskaber - i første omgang i landområderne.

 

Et seniorbofællesskab består typisk af 15-25 enkelte boliger og et fælleshus. Der er ofte en minimumsalder, f.eks. på 50 år, for at kunne få en bolig, og beboerne er med til at definere fællesskabet og de fælles opgaver. Et bofællesskab kan derfor løse en lang række af de udfordringer, du kan stå over for, når du bliver ældre, fordi du får en nem bolig og et fællesskab med ligesindede.

- Der har været en tendens til, at der bygges flest seniorvenlige boliger i byerne, men vi ved, at seniorer, der bor på landet, gerne vil blive i nærområdet. Vi vil derfor gerne blive klogere på interessen for boliger til seniorer, herunder seniorbofællesskaber, i de små bysamfund, og hvilken slags boliger borgerne på landet efterspørger, siger udvalgsformand for Seniorudvalget, Kenneth Fredslund Petersen.

 

Formand for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati, Thyge Havgaard Bjerring, er enig, og supplerer: - Det er f.eks. vigtigt, at boligen er fleksibel. Man skal kunne flytte ind i en bolig uanset alder og blive i den uanset, hvor i livet man er.


Seniorudvalget og Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati inviterer derfor alle interesserede til inspirationsmøder om seniorbofællesskaber i landområderne.

 

Inspirationsmøderne holdes i følgende byer:
- Børkop den 21. januar fra kl. 19-20.30: Gauerslund Hallen, Fælleshåbsvej 11, 7080 Børkop
- Give den 28. januar fra kl. 19-20.30: Huset Give, Rådhusbakken 9. 7323 Give
- Egtved den 4. februar fra kl. 19-20.30: Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved
- Jelling den 6. februar fra kl. 19-20.30: Gormshallen, Kathrinelund 1, 7300 Jelling

Det er gratis at deltage, og det kræver ingen tilmelding. Du møder bare op.

 

Programmet for de fire møder:
Kl. 19.00: Velkomst v. Kenneth Fredslund Petersen, formand for Seniorudvalget
Kl. 19.15: Oplæg om seniorbofællesskaber v. Max Pedersen, forsker i boliger for seniorer
Kl. 19.45: Oplæg om, hvordan det er at bo i et bofælleskab v. beboer
Kl. 20.20: Hvorfor har vi særligt fokus på oplandet til Vejle by? Hvordan kommer du i gang? v. Thyge Havgaard Bjerring, formand for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati.

Kl. 20.30: Du er velkommen til at blive til en kop kaffe og en snak om bofællesskaber og muligheden for at lave et netværk blandt de interesserede.
 

Der serveres kaffe/te, kage og frugt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

- Kenneth Fredslund Petersen, formand for Seniorudvalget, tlf. 28 72 62 39.
- Thyge Havgaard Bjerring, formand for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati, tlf. 20 20 14 00.
- Sarah Munk, udviklingskonsulent, tlf. 51 81 25 67, og Anders Møller Lauritzen, udviklingskonsulent, tlf. 76 81 60 15.