Mentalt fitnesscenter åbnet i Vejle

 
 
 
 

Med åbningen af den særlige natursti, Den lille Rundtur i Store Grundet Sundhedsskov, har Vejle fået sit eget mentale fitnesscenter. Og det er helt gratis at være med. Stien er udviklet som et tilbud til alle, der har brug for et bynært naturrum til at stresse af og finde ro og nærvær i en travl hverdag.

 
 
 
 
Den lille rundtur.png

Første del af Store Grundet Sundhedsskov, Den Lille Rundtur, blev indviet torsdag 16. september 2021. Foto: Andreas Uggerhøj

 
Den Lille Rundtur - borgmestertale.jpg

Vi har med Store Grundet Sundhedsskov og Den Lille Rundtur skabt et bynært åndehul midt ude i naturen, hvor alle kan komme og finde ro og i en travl hverdag, sagde borgmester Jens Ejner Christensen bl.a. i sin tale. Foto: Andreas Uggerhøj

 
Den lille rundtur - snoreklip.png

Og så blev den røde snor klippet til Den Lille Rundtur. Foto: Andreas Uggerhøj

 
 
 
 

Forestil dig at ligge på en grøn skovbund med blikket på langdistance op igennem trækronerne. Eller sidde i en af de indrettede bænke med rygstøtte og bare koncentrere dig om dit åndedræt. Eller hvad med at træne din balance på en sten, en træstub eller en træstamme?

 

En skov til behandling og forebyggelse

Tilbage i 2017 købte Vejle Kommune den 63 hektar store Store Grundet Skov lige ved siden af Vejle Sygehus og Kræftpatienternes Hus. Planerne med skoven var at indrette en sundhedsskov for borgere, der har brug for at finde fred og ro og stresse af.

Torsdag 16. september blev første del af Danmarks største sundhedsskov, Den Lille Rundtur, indviet.

 

- Vi har med Store Grundet Sundhedsskov og Den Lille Rundtur skabt et bynært åndehul midt ude i naturen, hvor alle kan komme og finde ro i en travl hverdag. Man kan kalde det en slags mentalt fitnesscenter, der er helt gratis og åbent året rundt. Jeg ser Store Grundet Sundhedsskov som et vigtig nyt tiltag, der kan medvirke til at behandle og forebygge nogle af de ofte oversete sygdomme i vores samfund. Sygdomme såsom stress, angst og udbrændthed, der kan ramme os alle, lød det fra borgmester Jens Ejner Christensen ved indvielsen.

 

I skovens dybe, stille ro

Den Lille Rundtur er nemlig ikke en vandrerute i klassisk forstand, men snarere en slags sansesti med en række faciliteter og små udfordringer indbygget undervejs. Stien ligger op ad to opmærkede vandrerruter på henholdsvis 1,5 km og 5,5 km, og kan bruges enten alene eller sammen med ruterne.

Turen er udviklet til at imødekomme sårbare patientgrupper og undervisning med fagligt sundhedspersonale, og i området er der flere mødesteder, hvor fagprofessionelle i dagtimerne kan undervise sårbare borgere.

Hele skoven - og også mødestederne - er dog et tilbud for alle borgere, der trænger til at komme væk fra stress og jag og finde ro i skoven.

 

Fakta om Store Grundet Sundhedsskov

  • Vejle Kommune købte i 2017 den 63 hektar store Store Grundet Skov og er i gang med at indrette skoven til Danmarks største sundhedsskov. Store Grundet Sundhedsskov er ganske bynær og ligger op ad Vejle Sygehus med adgang fra blandt andet parkeringspladsen ved Vejle Sygehus, Lille Grundet Hulvej eller fra Nørremarken for enden af Grundet Bakke.
  • Her finder du inspiration til ro og nærvær i Store Grundet Sundhedsskov:
    • Kort over Store Grundet Sundhedsskov: https://www.vejle.dk/media/37655/2021_04_stgrundet_sundhedsskov_folder_web.pdf
    • Skilte ved indgange og parkeringspladser i skoven
    • Film på vejle.dk - Søg efter sundhedsskov
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Ejner Christensten, borgmester i Vejle Kommune, tlf. 20 16 32 14

Lis Ellemand, projektleder, Teknik og Miljø, Vejle Kommune, mail: liell@vejle.dk, mob: 21 67 52 55