Kig op! Vi er fælles om feltet

 
 
 
 

Vejle Kommune retter igen i år blikket mod de hvide striber på vejene. Kampagnen "Fælles om feltet" skal få fodgængere, cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme og orientere sig bedre mod hinanden, når de nærmer sig et fodgængerfelt.

 
 
 
 
IMG_3536.JPG
 
 
 
 

I sensommeren 2020 dukkede megaøjne, plakater og asfaltgrafik pludselig op nær en stribe fodgængerfelter i Vejle Kommune. Øjnene skulle bogstaveligt talt få både fodgængere, cyklister og bilister til at hæve blikket lidt ekstra, når de skulle passere et fodgængerfelt.

 

Flere øjne - endnu mere fokus
Og Vejle Kommune gentager nu kampagnen "Fælles om feltet", og denne gang i en noget større skala. Tre gange så mange kampagneelementer er de seneste dage blevet spredt ud over hele kommunen. Det betyder, at i alt 26 fodgængerfelter nu har "fået øjne".

 

- Vi håber, at vi ved at gentage kampagnen nu og måske de kommende år bidrager til, at der på sigt bliver skabt større omtanke for hinanden i trafikken. Da vi kørte kampagnen i 2020 fik vi mange tilbagemeldinger fra personer, der oplevede, at der er behov for netop et fokus på fodgængerfelter - og at de ville ønske, at øjnene også blev rettet mod et fodgængerfelt i lige præcis deres nærområde. Derfor gentager vi kampagnen - og spreder nu øjne og skilte ud over mange flere områder denne gang, siger projektleder Pia Gulddahl Møller fra Anlæg og Infrastruktur, Vejle Kommune.

 

Et fælles ansvar
Det er altså ikke blot de kørendes opmærksomhed, Vejle Kommune ønsker at indfange. Også fodgængere vil forhåbentlig reagere på elementerne i fodgængerfelterne og instinktivt løfte blikket.

 

- Vi vil gerne slå et slag for, at det ikke bare er "de andres skyld". Det er et fælles ansvar. Det kan både være bilisterne, der skal løfte foden fra speederen, men også fodgængerne, der måske skal løfte hovedet fra mobilen eller lige stoppe samtalen med vennerne, mens fodgængerfeltet passeres, understreger Pia Gulddahl Møller.

 

Kampagnen kører i ugerne 39, 40 og 41, hvor trafikanterne vil møde megaøjne, plakater og budskaber i asfalten ved forskellige ikke-lysregulerede fodgængerfelter i kommunen. Som en del af kampagnen sætter en animationsfilm på blandt andet Facebook også fokus på, at vi er sammen om sikkerheden i trafikken.

 
IMG_3527.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Pia Gulddahl Møller, 29 36 30 46, piagm@vejle.dk