Pressemeddelelse
30. marts 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I morgen åbner Vejle Kommunes fire genbrugspladser igen op for private

 
 
 
 

Lørdag eftermiddag fik kommunerne grønt lys fra myndighederne til at åbne genbrugspladserne for private igen fra tirsdag den 31. marts, og det er rigtig godt nyt for mange borgere. AffaldGenbrug har siden lørdag arbejdet på højtryk og melder nu klar til at åbne for private i morgen kl. 9.00.

 
 
 
 

Der bliver godt gang i den fra morgenstunden ved de fire genbrugspladser i Vejle, Egtved, Give og Børkop, når pladserne igen åbner op for private. Medarbejderne på pladsen er klar, og det er planerne for, hvordan alle forholdsregler skal overholdes også. Og der bliver brug for en stor portion tålmodighed fra de mange borgere, der har holdt på deres affald i mere end to uger.

 

BEGRÆNSET ADGANG

For at sikre, at reglerne om mindst to meters afstand bliver overholdt på pladserne, er der begrænsninger på, hvor mange biler, der bliver lukket ind på de enkelte pladser:

  • VEJLE: Max 25 biler på pladsen ad gangen  
  • BØRKOP OG GIVE: Max 20 biler på pladsen ad gangen  
  • EGTVED: Max 15 biler på pladsen ad gangen

AffaldGenbrug tager situationen meget alvorligt og tager derfor også alle de forholdsregler, der er nødvendige, for at begrænse smittespredning. Det betyder, at der kun bliver begrænset adgang for private, og det er privatbilernes nummerplade, der afgør, hvornår de har adgang: 

  • 31. marts er der adgang for biler med lige tal  
  • Fra 1. april er der adgang for biler med ulige tal på ulige dage og lige tal på uger dage.
  • Biler med specialnummerplader har adgang hver dag 

Begrænsningerne gælder foreløbig til og med den 8. april.

 

Trafikken bliver reguleret, så der ikke kommer uhensigtsmæssige propper ved genbrugspladserne. Derudover skilter AffaldGenbrug ved alle ind tilkørsler med information om udvidede åbningstider, begrænset adgang og opfordringer til at vise hensyn og efterleve pladsmedarbejdernes anvisninger.

 

AffaldGenbrug opfordrer alle, der ikke har et akut behov, til at holde lidt længere på deres affald, så dem, der har et akut behov kan komme af med deres affald.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jørgen Chris Madsen, chef for Natur, Vej & Genbrug, jocma@vejle.dk, 40 36 91 70